Back Back Nieuws

Stukje Parijs-Dakar bij RaceSalon

13 augustus 2007
Bij Ahoy Rotterdam is vandaag begonnen om met 110 vrachtwagens en zo'n 2.000 kuub zand een stukje Parijs-Dakar na te bootsen voor het aankomende autosportevenement RaceSalon. In deze speciale zandbak, inclusief 3 meter hoge schans, zullen tijdens RaceSalon op 17 en 18 augustus diverse Dakar-trucks, bowlers en motoren hun kunsten vertonen.

Het Outdoor Experience-terrein krijgt een afmeting van circa 70 x 30 meter. Om alle zware voertuigen te kunnen dragen wordt er een zandpakket van 75 centimeter dikte aangelegd. Op dit pakket worden een schans van 8 meter lang en 3 meter hoog en een heuvel van 2 meter hoogte gevormd. De totale hoeveelheid zand voor dit stukje Dakar in Rotterdam zal circa 2.000 m3 bedragen - zo'n 12.000 kruiwagens. Om dit zand van de 'loswal' van M.N.O. Vervat in de Waalhaven naar Ahoy te krijgen zijn 110 ritten met zandvrachtwagens nodig.


Op het Outdoor Experience-terrein nemen Nederlandse deelnemers aan de Dakar Rally de bezoeker mee in hun bowlers, trucks of achterop hun motor. De Koninklijke Landmacht doet dit nog eens dunnetjes over met hun arsenaal aan gevechtsvoertuigen, waaronder hun grootste tank 'de buffel'.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!