Studio Berlage in gebruik genomen door HersenstichtingStudio Berlage in gebruik genomen door Hersenstichting
Back Back Nieuws

Studio Berlage in gebruik genomen door Hersenstichting

27 oktober 2020

Wat een groots evenement met 700 bezoekers had moeten zijn, werd teruggebracht tot een live uitzending zonder publiek. De uitreiking van de Jubileumprijs door de Hersenstichting vond half oktober plaats in de Beurs van Berlage met o.a. presentator Art Rooijakkers, illusionist Victor Mids en zanger Ernst Daniël Smid. Uniek aan deze uitzending? De ingebruikname van Studio Berlage, waardoor het evenement alsnog door duizenden kijkers live gevolgd kon worden.

Virtuele evenementen, of gedeeltelijk virtuele evenementen – de zogenaamde hybride evenementen – zijn in de huidige tijd niet meer weg te denken. Green screen studio’s en event studio’s schieten als paddenstoelen uit de grond. Omdat fysiek samenkomen op dit moment niet of nauwelijks mogelijk is, zoeken evenementlocaties en hun partners naar nieuwe manieren en flexibele manieren om sprekers en publiek bijeen te brengen, om mensen in een virtuele wereld te kunnen verbinden. Want de behoefte om elkaar te ontmoeten is en blijft sterk aanwezig.

Beurs van Berlage Virtual Live Events platform

De Beurs van Berlage vormde in juni dit jaar, samen met haar partners Faber Audiovisuals, Univate en Plugged Live Shows, het Beurs van Berlage Virtual Live Events platform, wat evenementorganisatoren de mogelijkheid biedt om hun fysieke evenement uit te breiden met een virtuele ervaring. Tijdens zo’n hybride evenement bezoeken gasten zowel live als virtueel de Beurs, ontworpen door meesterarchitect Berlage, en ervaren ook echt de ambiance van deze evenementenlocatie.

Studio Berlage

Dit platform is nu uitgebreid met Studio Berlage, een event studio die op 13 oktober in gebruik werd genomen door de Hersenstichting, om hun 30-jarig jubileum te vieren met een groots opgezette award-uitreiking. Tijdens deze jubileumshow werd 1 miljoen euro uitgereikt aan het meest baanbrekende hersenonderzoek in Nederland.

Studio Berlage is niet zomaar een green screen waarbij een spreker plat in een andere achtergrond wordt geprojecteerd, het is een echt podium in één van de historische zalen van de Beurs. Er wordt gewerkt met een LED-basis met daaromheen een virtuele wereld, wat een levendige interactie tussen publiek (zowel live als virtueel), presentatoren of meerdere keynote sprekers op afstand mogelijk maakt.

‘Wat bijzonder is aan Studio Berlage, is dat deze is opgebouwd in de Effectenbeurszaal van de Beurs. Hierdoor is een volledig virtueel evenement eenvoudig uit te breiden met live publiek zodra dit weer mogelijk is, door de 700 vierkante meters die de zaal biedt,’ legt Geert Klaibeda, Digital Support Specialist Beurs van Berlage, uit. ‘En wat helemaal fantastisch is, is dat je met Studio Berlage, als onderdeel van het Beurs van Berlage Virtual Live Events platform, als kijker echt het gevoel hebt alsof je fysiek in de Beurs van Berlage aanwezig bent. Het is niet zomaar een ZOOM presentatie die je opstart, je beleeft echt je aankomst op het Damrak, waarna je wordt verwelkomd door onze portier, onze hoofdentree binnenstapt en doorloopt naar de Beursfoyer. Je hoeft nog net niet virtueel je jas op te hangen!’ glimlacht Klaibeda.

Klaibeda: ‘De mogelijkheden van Studio Berlage zijn eindeloos en biedt evenementorganisatoren voldoende mogelijkheden om in deze onzekere tijden hun evenement in de Beurs van Berlage doorgang te laten vinden, dat heeft de Hersenstichting bewezen.’

Foto > Twycer

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!