Back Back Achter de schermen

Studiereis Eventmanagers naar Parijs

28 maart 2012

Het bestaat nergens anders ter wereld, behalve in Nederland: eventmanagers van corporate bedrijven en organisaties, die op structurele basis kennis met elkaar uitwisselen en daardoor de kwaliteit van events stimuleren. In Nederland gebeurt dit al tien jaar lang via het Genootschap voor Eventmanagers, dat studiedagen, voorlichtingsbijeenkomsten, netwerkborrels, famtrips en dergelijke organiseert voor inmiddels zo’n 165 eventmanagers. Deze gedenkwaardige mijlpaal werd onlangs gevierd met een studiereis naar Parijs.

Vrijdagochtend meldden zich voor dag en dauw een groep van 70 belangstellenden op de stations van Amsterdam, Schiphol en Rotterdam, waar de supersnelle Thalys stopt. Naast eventmanagers bestond het reisgezelschap uit de groep Preffered Partners (toonaangevende spelers uit de eventbranche), die deze reis van het Genootschap faciliteren. De opkomst was 100% en iedereen had zijn beste humeur meegenomen.

Smoelenboek
De reis was tot in de puntjes georganiseerd: vooraf had iedereen al het reisprogramma en een smoelenboek ontvangen. Terwijl de Thalys met 320 kilometer per uur door Belgiё en Noord-Frankrijk raasde, verzorgde NS Hispeed een ontbijt met croissantjes. Van der Linde Catering + Evenementen (een van de partners) verhoogde de stemming door tijdens het speeddaten (functioneel en grappig) de gasten te verrassen met champagne en petitfours.

Openluchtmuseum
Aangekomen in de Lichtstad volgde een snelle incheck in Hotel Paris Terminus Nord, pal tegenover het prachtig gerestaureerde station Gare du Nord. Daarna volgden lopend en met de metro enkele locatiebezoeken. Het centrum van Parijs is een openluchtmuseum, en de eventmanagers konden dan ook hun hart ophalen aan de monumentale locaties, die werden bezocht. De lunch vond plaats in Brasserie La Rotonde, een voormalige kazerne aan het sfeervolle plein Place Stalingrad. Een locatie, waar de allure en historie van af druipt, geschikt voor onder meer intieme optredens en besloten feesten.

In Musée Jacquemart-André gaf de Nederlandse gids Rita de Cloe (die al dertig jaar in Parijs woont) gepassioneerd en beeldend uitleg over de geschiedenis van dit kunstmuseum met zijn statige negentiende eeuwse trappartijen, privé-appartementen en wintertuin, dat tegenwoordig ook te gebruiken is als eventlocatie. Na een bezoek aan het bureau Amaury Sport Organisation (organisator van onder meer de Tour de France en de Rally Dakar) was het weer tijd voor cultuur en kunst met een bezoek aan het Louvre, gevolgd door een feestelijk diner in het majestueuze La Maison des Polytechniciens.

Fietstocht
De tweede dag ontdekten de eventmanagers Parijs op een heel andere manier, namelijk per elektrische fiets! Parijs begint met 350 kilometer fietspad een echte fietsstad te worden. Onder leiding van een Nederlands sprekende gids ontdekten de gasten de mooiste doorkijkjes en vergezichten in Montmartre, de wijk in het achttiende arrondissement die op een heuvel is gebouwd. Anderen ontdekten, lopend door het hart van de theaterwijk, allerlei verrassende plekjes via het spel urban gaming. De twee dagen vlogen om, temeer daar de eventmanagers tussen de bedrijven door in een ontspannen sfeer kennis, informatie en ervaringen over het vak met elkaar uitwisselden. Hun eensluidende conclusie: ‘Volgend jaar graag weer zo’n reis!’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!