Studenten organiseren evenement voor goed doelStudenten organiseren evenement voor goed doel
Back Back Nieuws

Studenten organiseren evenement voor goed doel

14 oktober 2020

31 oktober 2020 vindt er een online kookevenement plaats waarbij operazangeres Francis van Broekhuizen optreedt. De opbrengst van dit evenement gaat naar MIVAeen organisatie die vervoers- en communicatiemiddelen in ontwikkelingslanden verzorgt. De acht studenten van Hogeschool Leiden hebben als doel om zoveel mogelijk geld op te halen voor een nieuwe ambulance in het grootste vluchtelingenkamp ter wereld.

Voor Back-up Bangladesh hebben de studenten zelf een online programma samengesteld. De volledige middag staat in het teken van de cultuur van de Rohingya. Zo geven we een kookworkshop, waarbij bezoekers thuis de curry mee kunnen koken. Voorafgaand aan de kookworkshop vindt er zowel een Webinar als een quiz plaats om bezoekers meer te leren over de cultuur van de Rohingya en de activiteiten van MIVA. Operazangeres Francis van Broekhuizen presenteert het evenement en verzorgt een muzikale onderbreking voor de bezoekers.

Het goede doel

MIVA is een organisatie die ontwikkelingslanden ondersteunt met vervoers- en communicatiemiddelen. Op dit moment zamelt MIVA geld in om het grootste vluchtelingenkamp ter wereld van een ambulance te voorzien. In dit vluchtelingenkamp wonen 1 miljoen Rohingya en er is slechts één ambulance beschikbaar. Hier wil MIVA verandering in brengen. Om dit te realiseren is er een bedrag van €17.654,18 nodig. Met het evenement Back-up Bangladesh gaan de acht studenten MIVA helpen om dit benodigde bedrag op te halen.

Back-up Bangladesh

Bezoekers kunnen een entree ticket kopen voor €12,50 door te mailen naar youngeventsbub@gmail.com. Bij aankoop van het ticket, maar ook tijdens het evenement is er de mogelijkheid om nog extra te doneren. Je kan hiermee zoveel mogelijk bijdragen aan een nieuwe ambulance.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!