Back Back Nieuws

Studenten Business Model Innovation aan de slag voor Wold Forum

19 februari 2016
De komende weken gaan 65 studenten van Hotelschool The Hague aan de slag met een business model voor World Forum in Den Haag. Deze opdracht maakt onderdeel uit van het vak Business Model Innovation in de 3e fase van het programma van Hotelschool The Hague.

Dertien studententeams gaan zich bezighouden met de vraag hoe World Forum kan innoveren door meer waarde te creëren via niet evenement gerelateerde activiteiten én welke impact dit heeft op haar huidige businessmodel. Elk team bedenkt 3 ideeën waaruit World Forum 4 weken na de start één idee kiest. Deze richting werkt het team vervolgens in meer detail uit in een innovatieplan voor World Forum. Op 12 april presenteert elke groep zijn Business Model Innovation en kiest World Forum een van de plannen die zij, indien realiseerbaar, daadwerkelijk zou willen implementeren.

Praktijk case
'Deze samenwerking sluit perfect aan bij één van de speerpunten van World Forum; een opleidingsinstituut zijn binnen de hospitality industrie. Op deze manier geven we studenten de kans om hetgeen zij de afgelopen jaren geleerd hebben daadwerkelijk in de praktijk tot uitvoering te brengen. Ik ben ontzettend benieuwd naar de ideeën waarmee zij gaan komen', aldus Michiel Middendorf, General Manager World Forum.

Docenten van Hotelschool The Hague voegen daar aan toe: 'Onze studenten zijn super gemotiveerd om zich de komende weken in te leven in deze interessante uitdaging voor een real life case in de congres- en eventindustrie. Met dit gezamenlijke project hopen we ook op het aanhalen van de banden met onze “buren” slechts 2½ km van onze campus in Den Haag om samen te werken aan dat wat Den Haag nog sterker op de kaart zet vanuit het hospitality perspectief.'

Op de foto: kick-off bijeenkomst in World Forum

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!