The Student Hotel lanceert The Professional PlaygroundThe Student Hotel lanceert The Professional Playground
Back Back Nieuws

The Student Hotel lanceert The Professional Playground

17 september 2020

The Professional Playground is het geheel vernieuwde evenementenconcept van The Student Hotel (TSH) Amsterdam City. Het concept is geïnspireerd door de vele conversaties die het hotel had met (potentiele) klanten. Zij gaven aan in deze nieuwe realiteit niet alleen op zoek te zijn naar flexibiliteit, open ruimtes en een veilige omgeving, maar ook naar verbinding, diepgang en interactie. Binnen The Professional Playground staat daarom de beleving centraal, of deze beleving nu in een fysieke of digitale omgeving plaatsvindt. Bezoekers gaan als het ware op reis; ze worden door middel van digitale technieken en activiteiten meegenomen naar een nieuwe bestemming. The Professional Playground is vanaf heden te boeken.

Crisis: Een bron voor innovatie voor TSH

De impact van COVID19 op de meeting- en eventindustrie is groot en de nieuwe realiteit waarin we leven vraagt veel aanpassingsvermogen van ons allemaal. Om te kijken hoe ze deze veranderende wereld ook positief kon benaderen besloot TSH haar lopende onderzoek naar de toekomst van evenementen te versnellen en te investeren in de vernieuwing van haar evenementenconcept. Fanny van den Dries, hotel manager zegt: ‘Het unieke aan ons concept is dat het verder gaat dan eten, drinken, ontmoeten, we creëren als het ware een beleving, of misschien zelfs wel een evenementenreis. Daarvoor gaan we actief op zoek naar het doel van een meeting, brainstormsessie of strategiedag en de elementen die nodig zijn om dit doel te bereiken. Is het doel bijvoorbeeld teambuilding, dan wordt gekeken welke technische middelen en online engagement tools er nodig zijn, welke moderator of keynote sprekers passen bij het programma en welke activiteiten de deelnemers verder brengt. Het is de bedoeling dat je aan het eind van de dag met een vernieuwd perspectief naar buiten stapt’.

Flexibele locatie

The Professional Playground bestaat uit een ruime lobby, hybride ruimtes, een auditorium en mediastudio. Op de 13e verdieping van het hotel vind je boardrooms met een panoramisch uitzicht over heel Amsterdam. De ruimtes zijn geschikt voor executive meetings, conference calls, brainstormsessies, maar ook private dinings.De hotel lobby van TSH is door het gebruik van kleurpaletten, trendy design, pingpong tafels, loungehoeken en het Lobby Cafe, dat dagelijks veel reizigers, studenten en buurtbewoners aantrekt, met recht dynamisch te noemen. Door de grote oppervlaktes en flexibele indelingen, kan The Professional Playground makkelijk schakelen tussen verschillende lay-outs, ruimtes en activiteiten. Zo is het overdag een evenementenlocatie voor interactieve en uitdagende sessies, zo is het ‘s avonds een loungeplek met live muziek of een borrelplek.

Dé TSH Media Studio

Aan de lobby grenst de TSH mediastudio, een multidisciplinaire ruimte die o.a. gebruikt kan worden voor webinars, talkshows en team-building evenementen. Uit het onderzoek bleek dat klanten zich steeds comfortabeler voelden bij hybride evenementen, maar dat ze tegelijkertijd wel kwalitatieve content wilden produceren in een professioneel decor en een goede sfeer. Door de inzet van de juiste engagement tools, worden passieve kijkers, actieve deelnemers. In samenwerking met technisch partner TSR AV wordt gekeken naar de beste multimedia uitkomsten, waarbij bedrijven kunnen voortbouwen op traditionele evenementen of juist een volledig nieuwe weg inslaan.

Natuurlijk veilig

Om een veilige omgeving te bieden, zijn alle TSH ruimtes ingericht volgens de laatste RIVM richtlijnen. Er zijn diverse maatregelen getroffen om alle gasten een veilige omgeving te kunnen bieden. Het hotel is gecertificeerd door Bureau Veritas.

Een dag in The Professional Playground

We kijken eerst samen met jou wat het doel is van jouw event en kijken dan naar welk programma en welke middelen we dit doel het beste kunnen bereiken. Stel het doel is ‘verbinding’. Klanten kunnen de dag met een mindfulness sessie of yogales beginnen alvorens een interactieve boardroom sessie wordt gebroadcast naar verschillende landen in Europa, gevolgd door een inspirerende keynote spreker. In de pauze is er ruimte voor een fietstocht door Amsterdam onder begeleiding van lokale studenten of vrijwilligerswerk. De dag wordt afgesloten met een cocktailworkshop, DJ workshop of lobby concert. Het doel van het evenement, het maken van verbinding, komt ook terug in ons  eet- en drinkconcept bijvoorbeeld in de vorm van interactieve kooklessen of een foodmarket.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!