Back Back Nieuws

Streetpainting landmark voor Giro d'Italia

10 mei 2010
De madonnari van Planet Streetpainting creërden in opdracht van de Stichting Giro d'Italia Utrecht 2010 en i.s.m. Projectbureau Leidsche Rijn een bijzonder en groot landmark op Leidsche Rijn te Utrecht, op een speciaal daarvoor aangelegd terrein naast de A2, direct aan het uitgezette wielerparcours. 

De afbeelding was vanaf de parallelweg en het fiets/voetpad goed te zien, maar was vooral vanuit de lucht een mooi plaatje. Ideaal voor een camerashot vanuit de helicopter. Wat er na afloop met deze reusachtige streetpainting gebeurt is nog niet bekend, maar de komende tijd zal ie zeker nog te zien zijn. De streetpainters verantwoordelijk voor dit huzarenstukje zijn de Utrechters Leon Keer, Ruben Poncia, Peter Westerink en Donald Witteman.

Oorsprong in Italië
De combinatie tussen wielrennen, en met name de Giro d'Italia, en streetpainting ligt meer voor de hand dan men in eerste instantie zou denken. Beiden kennen hun oorsprong in Italië, en bij beiden wordt er lustig op los gekrijt, bij de een leuzen en namen van favoriete renners, bij de ander vergankelijke krijtkunst.

Planet Streetpainting is de enige producent van dergelijke Streetpainting Events in Europa, en is sinds 2003 gevestigd in Utrecht. Eind september 2009 hebben zij de grootste 3D streetpainting ter wereld op hun naam geschreven, die naar alle waarschijnlijkheid ook het Guinness Recordboek zal halen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!