Streep door de festivalzomerStreep door de festivalzomer
Back Back Nieuws

Streep door de festivalzomer

26 juli 2021

Meerdaagse festivals gaan ook deze zomer niet door. Het demissionaire kabinet heeft zojuist bekendgemaakt het ondanks dalende besmettingscijfers nog niet verantwoord te vinden op korte termijn meerdaagse evenementen te laten plaatsvinden.

Verbod meerdaagse festivals

De beslissing wordt door premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) toegelicht na een coronacrisisoverleg van het demissionaire kabinet. Het verbod op meerdaagse festivals wordt doorgetrokken van half augustus tot september. Over het lot van eendaagse festivals en evenementen is nog geen besluit genomen. ‘Dit doen we nu, zodat we duidelijkheid kunnen geven. De festivals komen zo in aanmerking voor de garantieregeling.’

Duidelijkheid

Rutte en De Jonge kondigden eerder aan dat evenementen zonder zitplaatsen tot en met 13 augustus niet door konden gaan. Ze wilden de beslissing over de festivals na deze datum op een later moment maken, maar geven de organisatoren van de meerdaagse festivals nu toch eerder duidelijkheid. De nieuwe maatregelen gelden onder meer voor festivals als Lowlands, Down The Rabbit Hole en Mysteryland, die vorig jaar ook al moesten annuleren.

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!