Back Back Nieuws

Strandseizoen geopend en cheque van €82.295 voor stichting Spieren voor Spieren

23 maart 2013
Een zichtbaar geëmotioneerde Louis van Gaal nam donderdag 21 maart bij de opening van het strandseizoen in Bries een cheque in ontvangst van €82.295 voor de stichting 'Spieren voor Spieren'. De bondscoach was uiteraard al in Noordwijk ter voorbereiding op de wedstrijd van Oranje tegen Estland. In aanwezigheid van burgemeester Lokker en notaris Kruis-Sweerewerd de cheque overhandigd in het bijzijn van 750 genodigden.

Bries opent jaarlijks traditioneel het Nederlandse strandseizoen en gaat inmiddels aan het vijfde jaar beginnen. Een strandopening met nachtvorst was ook voor de door de wol gewassen broers Michiel en Martijn van den Bergh een primeur. Ondanks de kou was de sfeer binnen in het paviljoen zomers genoeg mede door de vertrouwde klanken van “huiszanger” Gerard Joling.

Bijdrage
De 750 genodigden mochten ‘s ’avonds een vrijwillige bijdrage leveren voor de stichting waar veel topsporters zich voor inzetten zoals Frank en Ronald de Boer, Theo Bos, Pieter van den Hoogenband en Louis (en Truus) van Gaal. Van Gaal, zelf Noordwijker, roemde de ondernemerszin van de eigenaren Michiel en Martijn van den Bergh. “Als je in deze moeilijke tijden voor de horeca jaarlijks zo’n feest kan geven en ook nog eens een cheque met zo’n enorm bedrag kan initiëren, dan ben je een topondernemer”, aldus de bondscoach die in zijn trainingspak op een leuke manier afstak tussen alle chique geklede gasten. Dit alles gebeurde onder toeziend oog van Burgemeester Jan Pieter Lokker die het Nederlandse strandseizoen 2013 opende en zichzelf benoemde tot 'Burgemeester van Bries'.

Strandpaviljoens in Nederland
Nederland kent een unieke cultuur op het gebied van strandhoreca. Volgens het Bedrijfschap Horeca en Catering is de groei van het aantal strandtenten groter dan die van het aantal reguliere horecagelegenheden. Het aantal strandpaviljoens is de laatste jaren in Nederland gestegen van 341 naar 379 locaties. In de afgelopen tien jaar is de gemiddelde verkoopoppervlakte per strandpaviljoen fors toegenomen. In 1999 was dit nog 92m², afgelopen jaar was het al 145m². Dit draagt er toe bij dat de kwaliteit van het aanbod steeds beter wordt en dat er meer verscheidenheid in de formules komt. De totale omzet van strandbedrijven is gemiddeld 184 miljoen euro per jaar, wat neer komt op een gemiddelde omzet van ongeveer € 500.000,- per bedrijf. Dit blijkt uit cijfers van het Food Service Instituut Nederland.

Bries Noordwijk
Bries Noordwijk staat op het strand van Noordwijk en heeft een oppervlakte van 1000 m2. Een constructie met duurzame materialen en een internationale uitstraling ontworpen door de architect Bart Akkerhuis. Het paviljoen is bijna 5 meter hoog en heeft een membraan dak. Het complex bestaat uit een stalen constructie met houten compartimenten. De vloeren en meubilair zijn van teakhout. De middelpunten vormen de 2 grote bars ‘in the round’ en het podium. Er zijn 2 open keukens en de ‘fishmarket’ presenteert verse vis waaruit de gasten kunnen kiezen. Nieuw is de wekelijkse Sunday Steak Market. Op het terras zorgt een ‘gimmick pool’ voor een luxe uitstraling en het meubilair in rood/oranje/grijze tinten wordt prachtig ondersteund door het groen van de olijfbomen. Het paviljoen is zeer geschikt voor open en besloten evenementen en is 7 dagen per week geopend.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!