Back Back Nieuws

Storyboarding techniek nu ook beschikbaar voor event professionals

26 november 2015
De lancering van Event StoryBoard canvas (ESB) tijdens IBTM World heeft de aandacht getrokken van vele internationale event designers en planners. Gericht op het creëren van verhalende evenementen maakt dit nieuwe canvas als eerst de vertaling van storytelling naar event design.

De verschijning van storyboards in event design was te verwachten. Storyboarding is een veel voorkomende techniek bij bedrijven die zich bezig houden met het creëren van verhalende belevenissen. De techniek staat voornamelijk bekend om de vele voordelen die het biedt. Storyboarding staat bekend als zeer effectief omdat het zorgt voor een snelle en gemakkelijke creatie en communicatie van ideeën. Met de lancering van het Event StoryBoard canvas zijn deze voordelen nu ook beschikbaar voor event professionals.

In de schoenen van de bezoekers
Martijn Timmermans en Tim Corporaal, ontwerpers van het Event StoryBoard canvas, gebruiken storyboarding al sinds 2011 voor het ontwerpen van hun eigen events met The Red Line Project.

'Wij geloven dat gedenkwaardige evenementen altijd een verhaal vertellen. Wanneer wij een event ontwerpen, gaan wij in de schoenen van de bezoekers staan en co-creëren samen met de opdrachtgever de klantbeleving in een storyboard,' aldus Martijn Timmermans. 'Het visuele resultaat vormt de blauwdruk van het evenement. Voor ons is storyboarding een tweede natuur. Onze opdrachtgevers houden van deze benadering.'

Gebruiksvriendelijk 
Timmermans en Corporaal voelden de behoefte om deze voordelen te delen met de event industrie. Na het analyseren van hun eigen event ontwerpproces hebben zij de vertaalslag gemaakt naar de toegewijde canvas. Omdat het werken met een canvas kan erg complex zijn, hebben ze het ontwerp gericht op gebruiksgemak en snelheid. Om te ontdekken of anderen hun visie delen hebben zij test workshops georganiseerd met internationale event professionals. 

'Elke keer waren deelnemers verbaasd over hoe snel zij een unieke evenement beleving hadden gecreëerd. Ze zagen meteen de voordelen voor zichzelf en hun opdrachtgevers,' zegt Tim Corporaal. 'De enthousiaste feedback die we kregen tijdens IBTM World bevestigde dat de event industrie hier klaar voor is.'

Vrij te gebruiken
De bedenkers van het canvas geloven dat het ESB veel events op een positieve manier zal veranderen. Zij vinden dat iets met deze potentie voor iedereen beschikbaar moet zijn. Om deze reden hebben zij besloten dat het canvas gratis te downloaden en te gebruiken is, zelfs voor commerciële doeleinden.

Het team verzorgd verschillende verdiepende workshops waarin men leert hoe verhalende events te creëren zijn. Deelnemers leren hoe ze het Event StoryBoard canvas kunnen toepassen en kunnen hierdoor een officieel ESB certificaat behalen. Meer informatie over het Event StoryBoard canvas is te vinden op storyboard.events.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!