Back Back Nieuws

Stormloop lidmaatschap Worldhotels

10 september 2006


In de periode januari tot en met juni 2006 zijn er 327 lidmaatschapaanvragen van hoteliers bij Worldhotels binnengekomen. Nog nooit in het 36-jarig bestaan van de hotelketen Worldhotels zijn er in een dergelijke korte periode zoveel verzoeken van hotels ingediend om lid te mogen worden. Het merendeel van de aanvragen komt van individuele hotels of kleine hotelketens binnen Europa.

"We zijn uiteraard zeer verheugd over deze enorme belangstelling maar we blijven onveranderd vasthouden aan onze groeistrategie: beheerst en kieskeurig", aldus Rob van der Beek, marketing & sales manager van Worldhotels Benelux. De afdeling Business Development van het Worldhotels hoofdkantoor in Frankfurt hanteert strenge selectiecriteria voor hotels die toe willen treden. Van bovengenoemde aanvragen voldeden 44 hotels aan de voorwaarden van Worldhotels, hetgeen neerkomt op 15% van de totale aanvragen. In Europa traden 20 individuele hotels toe, in Amerika 16 en in Azië 9 hotels. Alle 25 hotels van de Lindner Hotels & Resorts hotelketen zijn nu ook aangesloten bij Worldhotels.

Worldhotels – voorheen bekend als SRS Worldhotels – werd in 1970 opgericht en is inmiddels uitgegroeid tot rond 500 hotels wereldwijd. "De aanwas lijkt de trend te bevestigen dat steeds meer hotels zich in de filosofie van Worldhotels kunnen vinden: een professionele marketing- en reserveringsorganisatie voor individuele hotels. En de vraag van zakenreizigers en toeristen voor onderscheidende en bijzondere hotels neemt toe. Er zijn al teveel dertien-in-een-dozijn ketens", stelt Van der Beek. In Europa traden onder meer toe Hotel Husa President Park in en Hotel des Colonies in Brussel, de Kensington Close & Spa in Londen, hotel AB Skipper in Barcelona en hotel Riverton en Liseberg Heden in Gothenburg.

In Amerika onder meer de Jockey Club in Las Vegas, Tremont Plaza Hotel en Tremont Park Hotel in Baltimore en Hacienda de San Antonio in Mexico. In Azië werd het Worldhotels aanbod uitgebreid met het Shanghai Everbright Convention & Exhibition International Hotel in Shanghai, het Lang Kwai Fong hotel in Hongkong, hotel Maya in Kuala Lumpur en het Angkor

Worldhotels is een hotelgroep bestaande uit individuele hotels in particulier eigendom of kleinere regionale hotelketens. De groep telt thans zo’n 500 hotels in 300 plaatsen in 70 landen. Onder het motto ‘Bringing Unique Hotels and People Together’ richt de keten zich zowel op de zakelijke reiziger, de vergader- en incentive markt als de toerist. Worldhotels deelt de aangesloten hotels onder in een de volgende classificatie: de Deluxe Collection - het topklasse segment binnen de keten, de First Class Collection - hotels met een niveau van 4/5-sterren, en de Comfort Collection - zorgvuldig geselecteerde hotels op een 3/4-sterren niveau. Worldhotels heeft een samenwerking met 16 luchtvaartmaatschappijen voor frequent flyer punten. Alle aangesloten hotels vindt men op de website http://www.worldhotels.com/.


Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!