Back Back Nieuws

Storm teistert evenementen

18 januari 2007
De hevige zuidwester storm van vandaag heeft een aantal evenementen in het land parten gespeeld. Een evenement van Nationale Nederlanden in de Efteling werd afgelast, terwijl de opening van het congresjaar in Amsterdam en de oprichtingsbijeenkomst van het Centrum voor Live Communicatie (CLC) in de St. Pieterskerk in Leiden te lijden hadden onder een lage opkomst. Nationale Nederlanden blies een evenement in de Efteling af, nadat busvervoerder Connexxion ProjeXX het negatieve advies van de Rijks Voorlichtings Dienst (RVD) opvolgde. “Het was onverantwoord om met bussen vanuit het westen van het land naar Kaatsheuvel te rijden,” licht Maarten van Deventer van Connexxion ProjeXX toe.

Voor het evenement in de Efteling waren 300 mensen uitgenodigd, die met acht bussen vanuit Limburg, het oosten en het westen van Nederland naar Kaatsheuvel vervoerd zouden worden. Van Deventer: “Gelukkig hebben we iedereen tijdig vooraf kunnen waarschuwen, zodat geen bus onnodig is gaan rijden.”

Bij de opening van het congresjaar in Amsterdam en de oprichtingsbijeenkomst van het Centrum voor Live Communicatie (de samenvoeging van FbtN, ESAH en VNC) in Leiden, kwamen de meeste gasten echter met eigen vervoer. Door de storm haakten veel genodigden af, waardoor de opkomst flink terugliep. “We hebben enkele programma onderdelen, zoals het inzetten van boten, geschrapt en gewijzigd” vertelt een woordvoerder van het Amsterdam Congres Bureau. “Voor hen hebben we vervangend vervoer weten te regelen.” Doordat het Amsterdam Centraal Station en de A2 tussen Utrecht en Amsterdam vanwege de storm in de loop van de dag werd afgesloten, liet het aantal gasten dat gedurende de dag of avond (voor het afsluitende optreden van de Blue Man Group wilde komen) verstek gaan.

Op dit moment is nog onbekend hoeveel evenementenlocaties stormschade of hinder hebben ondervonden van de storm.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!