Stewart Copeland (The Police) speelt met het Metropole Orkest in Het ConcertgebouwStewart Copeland (The Police) speelt met het Metropole Orkest in Het Concertgebouw
Back Back Nieuws

Stewart Copeland (The Police) speelt met het Metropole Orkest in Het Concertgebouw

17 januari 2020

Stewart Copeland, oprichter en drummer van The Police én veelzijdig componist van onder andere opera-, ballet- en filmmuziek, staat op zaterdag 22 augustus samen met het Metropole Orkest in Het Koninklijk Concertgebouw. Op het programma de favoriete nummers van Copeland die hij heeft herschreven tot een ‘high energy’-orkestversie. Denk aan Roxanne en Message in a Bottle. Het concert maakt deel uit van de BankGiro Loterij ZomerConcerten, de zomerprogrammering van Het Concertgebouw, die bestaat uit meer dan 80 concerten in allerlei muziekgenres. Op woensdag 12 februari wordt de volledige programmering bekend gemaakt en start ook de kaartverkoop; kaarten voor het concert van Stewart Copeland zijn vanaf vandaag al te koop.

Briljante invallen de hoofdrol

Sinds het uit elkaar gaan van de legendarische Britse band The Police in 1984 is Stewart Copeland actief als drummer, producer en componist in bijna alle muziekgenres. Voor zijn concert in Het Concertgebouw heeft hij hits van The Police uit elkaar getrokken en opnieuw opgebouwd. Zo krijgen briljante invallen uit live concerten opeens een hoofdrol of is er juist aandacht voor een voor het grote publiek onbeduidend fragment. Met als resultaat dat klassiekers als Roxanne, Can’t Stand Losing You en Darkness vertrouwd en tegelijkertijd totaal nieuw klinken.

Police Deranged for Orchestra

Stewart Copeland & Metropole Orkest
Zaterdag 22 augustus 2020
Grote Zaal, Het Concertgebouw

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!