Stephan Satijn in RvC MECCStephan Satijn in RvC MECC
Back Back Nieuws

Stephan Satijn in RvC MECC

05 november 2019

Met de benoeming van Stephan Satijn is per 1 november jongstleden de Raad van Commissarissen (RvC) van MECC Maastricht compleet. Hiermee is invulling gegeven aan de wens om het aantal commissarissen uit te breiden. Aanleiding hiervoor is de extra druk die de upgrade en uitbreiding van MECC Maastricht op de organisatie legt, de positionering en de groei van evenementen na de verbouwing.

Groot netwerk

Als voormalig wethouder en locoburgemeester van de Gemeente Venlo heeft Satijn de nodige politieke ervaring, ook beschikt hij over een groot netwerk in Noord- en Midden-Limburg. Op dit moment is hij interim-voorzitter van Crossroads Limburg, het instituut dat ondernemers, onderwijs en overheid in de regio Noord-Limburg bij elkaar brengt met als doel een gezamenlijke economische agenda voor de regio te ontwikkelen. Daarnaast is hij voorzitter van de Raad van Bestuur van de Koninklijke Nederlandse Munt. Satijn is geboren en getogen in Maastricht.

Geboren Maastrichtenaar

Rob van de Wiel, Algemeen Directeur MECC Maastricht, is blij met de benoeming van Stephan Satijn en noemt hem een ‘een geboren Maastrichtenaar die over een goed netwerk beschikt in de Provincie Limburg, maar ook goed thuis is in de publieke sector en daarmee een goede aanvulling vormt op de samenstelling van de Raad van Commissarissen.’ Ook wethouder John Aarts zegt verheugd te zijn met deze aanstelling: ‘Als ervaren bestuurder en voormalig wethouder Economie van de Gemeente Venlo begrijpt hij goed het politieke speelveld waarin MECC Maastricht opereert.’

Raad van Commissarissen

De Raad van Commissarissen van MECC Maastricht bestaat verder uit voorzitter Albert Verlinde, Marielle Heijltjes en Lian Doesburg. Met de toetreding van Stephan Satijn zijn alle disciplines binnen de landelijke en provinciale netwerken, Universiteit Maastricht en Brightlands, organisatieontwikkeling, accountancy en publiek-/private samenwerking geborgd.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!