Statiegeldflessen recyclen bij Attractiepark ToverlandStatiegeldflessen recyclen bij Attractiepark Toverland
Back Back Nieuws

Statiegeldflessen recyclen bij Attractiepark Toverland

26 juli 2021

Bij Attractiepark Toverland is vanaf heden een statiegeldautomaat te vinden. Bezoekers kunnen hier hun lege plastic flesjes recyclen. Zo draagt men tijdens een dagje uit ook bij aan een schone, betoverende wereld. De statiegeldbon is in te leveren bij de horeca in het park.

Werking van de automaat

Wanneer bezoekers hun flesje inleveren via de TOMRA T-70 automaat, wordt deze direct herkend op vorm- en barcode. Wanneer het een statiegeldflesje betreft, genereert de automaat een bonnetje – net zoals in de supermarkt. De T-70 perst het flesje vervolgens direct samen met behulp van een zogeheten compactor die is ingebouwd in de automaat. Dit zorgt ervoor dat de automaat minder vaak geleegd hoeft te worden en dat er minder transportbewegingen nodig zijn.

Donatiebakken

Door het park verspreid zijn daarnaast 14 donatiebakken te vinden. Bezoekers kunnen hier hun lege flesje ingooien, zonder het statiegeld terug te krijgen. De opbrengst van de gedoneerde flesjes gaat naar een goed doel dat uitgekozen wordt door de medewerkers van Toverland. Dit jaar gaat de opbrengst naar Stichting Het Vergeten Kind.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!