Back Back Nieuws

Startup uit Breda ontwikkelt app voor persoonlijke eventfeed

15 juli 2015
De app Craze biedt een persoonlijke eventfeed. Deze app laat evenementen, netwerkevents- en borrels als eerste zien. Je kunt via Craze ook de tickets hiervoor kopen. George Stoyanov, CEO & Co-Founder van Craze: ‘Ik was lang op zoek naar een manier om te ontdekken wat voor events er om mij heen plaatsvinden. Het probleem is namelijk dat de informatie heel gefragmenteerd is. Daarbij is het enorm tijdrovend om door alle verschillende bronnen te gaan om tot slot er nog kaarten voor te vinden ook. Craze helpt gebruikers de juiste events te vinden, maar gaat nog een stap verder: we helpen ook mee met het vinden van een ticket.’

Nieuwsfeed wordt een mobile eventfeed 
Via de app krijgen gebruikers op basis van hun persoonlijke voorkeuren inspiratie en suggesties voorgeschoteld om evenementen te bezoeken. Het ontwikkelde algoritme zorgt ervoor je alleen events te zien krijgt die bij jou passen.

Hoe werkt het?
Het zelfontwikkelde algoritme zoekt events, selecteert en categoriseert deze. Gebruikers kunnen bij het instellen van hun profiel een combinatie van categorieën kiezen (tech, sociaal, muziek, et cetera). Daarbij kunnen gebruikers vrienden, eventorganisators en clubs zelf volgen. Het algoritme bepaalt vervolgens wat het best bij de voorkeuren van de gebruiker past. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte van de laatste events.

Tickets
Als gebruikers  een geschikt evenement hebben gevonden, hoeven ze niet langer te zoeken waar ze de tickets dan kunnen kopen. Vaak kunnen ze deze in-app via Craze in twee clicks aanschaffen. Mocht dit niet het geval zijn, kunnen gebruikers Craze de opdracht geven dit op zich te nemen. Craze zal het hele zoekproces op zich nemen en gebruikers persoonlijke suggesties geven waar ze het makkelijkst aan een ticket kunnen komen, zoals een Ticketswap. Op dit moment heeft de app een database van ruim 1.100.000 events en verwacht daar komende tijd een flink aantal bij te verwachten.

Bron: socialmediasocialmedia.nl – Patrick Petersen

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!