Back Back Nieuws

Start derde editie bizarre woestijnrally

06 september 2006

Circa 600 deelnemers aan de Amsterdam Dakar Challenge doorkruisen dit jaar de Sahara met een auto niet duurder dan €500,-. Ze zijn op elkaar aangewezen voor het volbrengen van hun tocht. Eenmaal aangekomen worden de bolides geveild voor het lokale goede doel.

Het enthousiasme voor de ‘unsupported Barrelrally’ is onverminderd groot, de startplaatsen die de organisatie beschikbaar stelde waren in hoog tempo gevuld. De derde editie van de Amsterdam Dakar Challenge 2006 heeft aanstaande zaterdag 9 september de officiële aftrap op Blijburg aan Zee (Amsterdam).

De verwachting voor de komende editie is een totale opbrengst van circa €500.000 voor goede doelen in West-Afrika. De impact van de Amsterdam Dakar Challenge is hierdoor enorm. Ruim 40 projecten worden dit jaar ondersteund, waarvan velen kunnen rekenen op extra steun van NCDO en/of Wilde Ganzen.

Bovendien is de reeds bestaande rit door de woestijn verlengd en is een nieuwe, alternatieve route verkend en vastgelegd: de EXTREME versie. Deze alternatieve route zal van de teams het uiterste vergen.

Ook nieuw dit jaar is dat de Challenge de eerste Nederlandse rally zal zijn die klimaat neutraal wordt gereden, waarmee de verwachte uitstoot van CO2 wordt berekend en gecompenseerd door hier. hier is een initiatief van 38 goede doelen die in Nederland en daarbuiten een groot aantal projecten uitvoert om het wereldwijde klimaatprobleem aan te pakken. De samenwerking met hier is een springplank voor de Eco Challenge 2007. De Amsterdam Dakar Eco Challenge zal een variant zijn van de huidige Challenge echter wordt een belangrijke regel toegevoegd, namelijk dat de teams op alternatieve brandstof Dakar moeten bereiken.

De Barreldag aanstaande zaterdag is het eerste evenement waar de teams van de 2006 editie zich kunnen voorbereiden en waar veel activiteiten plaatsvinden zoals een test parcours, originele Paris Dakar teams, inentingen en briefings. Kunstenares Margit Junge schildert ter plaatse een uniek ‘Amsterdam Dakar Challenge’ doek dat geveild zal worden voor het goede doel.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!