Stap in een droomwereld tijdens de Imagination ExperienceStap in een droomwereld tijdens de Imagination Experience
Back Back Nieuws

Stap in een droomwereld tijdens de Imagination Experience

15 juli 2020

Motion brengt een totaal nieuwe kunstbeleving naar de Lichtstad. Op 1 augustus 2020 opent de Imagination Experience haar deuren voor het grote publiek. Stap in een indrukwekkende fantasiewereld vol verbeelding, interactie, kleur en vooral veel plezier. Schommel tussen de wolken, geef je over aan de prachtige beelden en laat je verrassen door de speciale effecten. Vanaf deze zomer ben je van harte welkom bij Motion in de binnenstad van Eindhoven.

1200m2 imposante installaties

De Imagination Experience beslaat 1200 m² en bevat imposante installaties met surrealistische projectiebeelden. Elk van hen representeert een wereld waarin een uniek thema tot leven gewekt wordt. Denk aan een caleidoscoop met speciale effecten, interactieve beeldkunsten, digitale kunstinstallaties en enorme vloerprojecties. De Imagination Experience verwondert en laat de bezoeker een explosie van emoties, inspiratie en verbeelding ervaren.

Een nieuwe kunstvorm

Motion is een kunstzinnige projectieshow en kleurrijke speeltuin in één. Producent Bram van der Vorst vertelt: ‘Toen we in 2018 op dezelfde locatie met Dinner in Motion begonnen, hadden we al de wens om met Motion aan de slag te gaan. Met deze real time belevenis bieden we mensen de kans een droomwereld binnen te stappen en zich weer te verwonderen. Motion is niet zomaar een uitstapje, Motion is een artistieke beleving voor jong en oud.’ Motion werkte onder andere samen met lichtontwerper Jan Fabel. Tijdens Glow was Fabel artistiek regisseur van de imposante lichtinstallaties bij de Blob, de Witte Dame en de Lichttoren.

Dinner in motion

Uiteraard houdt Motion rekening met de geldende veiligheidsvoorschriften. Zo worden er een beperkt aantal bezoekers per uur toegelaten en kan er voldoende afstand tussen de bezoekers gegarandeerd worden. Motion is gevestigd op de tweede etage van de Piazza in de binnenstad van Eindhoven. In de avonduren is de ruimte ernaast gereserveerd voor de culinaire succesformule Dinner in Motion.

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!