Back Back Nieuws

Stan Colders wint Best Event Award

24 april 2006

Stan Colders en zijn vijfjarige bureau Nexus Creative People uit België hebben onlangs in de Sky Hall van Zaventem de Benelux Best Event Awards 2006 in ontvangst genomen. Met het 150 Jaar Katoen Natie jubileumfeest won het bureau in de categorie van klantenevenementen.


Stan Colders was ook de vormgever van de interactieve tentoonstelling 'Brel, het recht om te dromen' in 2003. Voor het spektakel van Katoen Natie deed hij weer beroep op zijn welbekend netwerk van creatievelingen die gedurende meer dan zes maanden aan een hoog creatief tempo de opdracht moesten klaren. Zowel scenario als muziek werden vanuit het niets geschreven en gecomponeerd.


Na deze waardering op de BEAwards 2006 concentreert Colders zich op het volgende project waar hij reeds een half jaar op werkt: de inrichting en uitwerking van een 1800 m² tentoonstelling voor de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag. De opening voor het grote publiek is op 10 november 2006 in de gebouwen van de KB in Den Haag.


150 Jaar Katoen Natie “Our People Make The Difference”
Samen met zijn vrouw Karine was Fernand Huts, top executive van Katoen Natie Group NV, havenbedrijf in Antwerpen, de gastheer op zijn 4- daagse feest ter ere van 150 Jaar Katoen Natie. Niet minder dan 11.000 gasten van over de hele wereld werden ingevlogen naar Antwerpen om van het feest te genieten. De gasten, leveranciers, topklanten, klanten met kinderen en personeel met kinderen, werden ontvangen voor een receptie in een typische volkse gaarkeuken zoals er vroeger wel meer waren in de Antwerpse haven. Vervolgens kregen zij een vijfgangendiner aangeboden in een theaterzaal met tentoonstellingsallures en versierd met reusachtige antieke havenobjecten.


Na het hoofdgerecht werden de genodigden vermaakt op, de speciaal voor die gelegenheid geschreven, historische musical “Our people make the difference”, die de gasten terugvoerde naar de bevreemdende wereld van de Antwerpse havenbuurt anno 1855. Na het dessert volgde nog een anderhalf uur durend concert met special guests Laïs, Ozark Henry, Gabriel Rios, Kris De Bruyne of Boudewijn de Groot.


Een leuk detail: de familie Huts speelde een prominente rol in het geheel. Voorzitter Fernand Huts en zijn vrouw Karine, ondervoorzitter, verwelkomden elke gast afzonderlijk op de rode loper. De musical zelf was opgebouwd naar een idee van Karine Huts. En de zoon des huizes, Yves Huts, componeerde mede de muziek voor de musical en gaf een optreden met zijn gothicmetal band “Epica”.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!