Back Back Nieuws

Stage Entertainment neemt Factory over

14 juli 2006

Stage Entertainment heeft de exploitatie van de Amsterdam Convention Factory overgenomen van René Waerts. Een directe consequentie van de vandaag met Waerts gesloten overeenkomst is dat Stage Entertainment, naast de programmering van de Theater Fabriek Amsterdam door Joop van den Ende Theaterproducties, nu ook de exploitatie van de overige evenementenhallen en de organisatie van events overneemt.


Dit was een lang gekoesterde wens van de Nederlandse theatertak van Stage Entertainment, zeker met het oog op de komst van Blue Man Group die hier vanaf december exclusief voor een langere aaneengesloten periode te zien zal zijn. Waerts kan zich door de overname weer volledig gaan toeleggen op de organisatie van evenementen via het door hem opgerichte Degroep & Waerts, dat verder gaat onder de paraplu van Stage Entertainment.

Amsterdam Convention Factory is een industrieel complex bestaande uit een aantal aaneengesloten hallen die worden gebruikt voor de presentatie van evenementen en internationale theaterproducties. Een van de hallen bevat de Theater Fabriek Amsterdam waar internationale theatershows worden geprogrammeerd; de zaal biedt ruimte aan 1.000 toeschouwers. Het complex is gevestigd op het Oostenburgereiland aan de Czaar Peterstraat in Amsterdam-Oost, op het terrein waar Stork (voorheen Werkspoor) vroeger scheepsmotoren en motoren voor locomotieven maakte.

Stage Entertainment werd in 1998 opgericht door Joop van den Ende. De onderneming is actief in acht landen waar het een breed scala aan live entertainment presenteert: musicals, toneel, Holiday on Ice shows, evenementen, dance events en concerten. De shows trekken jaarlijks ruim 12 miljoen bezoekers. De onderneming heeft een omzet van ruim 500 miljoen en biedt werk aan 4.700 werknemers, werkzaam in de producties, de 30 eigen theaters of bij de internationale kaartverkooporganisatie TopTicketLine/ TicketOnLine. Stage Entertainment voorziet voor de komende jaren een verdere groei in met name Europa. Website: www.stage-entertainment.com

Degroep & Waerts organiseert corporate events en industrial shows (relatie-evenementen, productintroducties, congressen en seminars, personeelsbijeenkomsten en exhibitions) voor middelgrote en grote bedrijven en instellingen. Website: www.degroep-waerts.nl

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!