Stadswild Silent Night Run door hartje AmsterdamStadswild Silent Night Run door hartje Amsterdam
Back Back Nieuws

Stadswild Silent Night Run door hartje Amsterdam

19 januari 2018

Rennen in stilte met onderweg mindful, fashion & art experiences om te midden van drukte, de stilte te vinden. De Stadswild Silent Night Run is een begrip in Amsterdam en omstreken en is inmiddels ook ontdekt door runners uit o.a. New York, Parijs, Moskou, Toronto en Dubai. Op 27 januari vindt de eerstvolgende editie plaats in Amsterdam.

Live opera midden op de wallen, een sound bath in het Stedelijk, een privé-concert in het Concertgebouw of een high fashion experience in het Conservatorium Hotel. Bij de Stadswild Silent Night Run gaat het niet om kilometers, snelheid of winnen van een medaille. De Stadswild Silent Night Run gaat over beleving en een fenomeen dat in onze samenleving een zeldzaamheid is. Stilte. 

De allereerste Stadswild Silent Night Run vond in 2012 plaats. Het begon met een kleine oproep op Facebook om op een vrijdagavond in stilte dwars door het drukke uitgaansleven van Amsterdam te rennen. Zonder enig budget of dure marketingtools wist Stadswild met haar unieke concept runners over de hele wereld te bereiken en al snel volgden samenwerkingen met internationale artiesten en iconische locaties als het Conservatorium Hotel, Het Concertgebouw en Stedelijk Museum.

Gevestigde orde en nieuw talent

Ieder jaar organiseert Stadswild drie edities van de Silent Night Run: een original edition met creatieve bijdragen van de gevestigde orde en nieuw talent, een tour langs verschillende steden en een premium edition met gevestigde namen en high-end locaties.

Impressie Stadswild Silent Night Run – Premium Edition 2017

Stadswild Silent Night Run – original edition 2018

• Zaterdag, 27 januari a.s.
• 18u – 21.30u
• Locatie: De Nieuwe Yogaschool, Amsterdam

Programma

• Een 6k run door het historische centrum van Amsterdam
• Mindful, art & fashion experiences met o.a. designer Dennis Diem
• Live performances
• Surprise experiences van het Conservatorium Hotel en Stedelijk Museum
• Vers gemaakte maaltijdsoep na de run

Over Stadswild

Stadswild creëert creative concepts & experiences waarbij fitness en running versmelten met mindfulness, kunst & cultuur. Een ongebruikelijke clash waarbij deelnemers worden uitgenodigd vertrouwde concepten vanuit een ander perspectief te zien en vooral te ervaren.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!