Back Back Nieuws

Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem leent medewerkers uit

12 april 2016
De beurs Bedrijf en Samenleving vond vorige week voor de derde keer plaats in de Philharmonie in Haarlem. De grote foyer van de concertzaal werd omgetoverd tot beursvloer waar bedrijven, maatschappelijke organisaties en verenigingen inspirerende matches maakten, onder leiding van spreekstalmeester Dieuwertje Blok. Ook werden certificaten uitgereikt aan bedrijven die maatschappelijk ondernemen hoog in het vaandel hebben. Jaap Lampe, algemeen directeur van Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem was een van de gegadigden die deze beloning mocht ontvangen uit handen van wethouder Joyce Langenacker (onder andere Economische- en Sociale Zaken).

Het concept van de Beursvloer
Op de beursvloer komen vraag en aanbod van bedrijven in de regio Haarlem bij elkaar. De aldus gemaakte deals worden afgehandeld met gesloten beurs. Met andere woorden: een maatschappelijke organisatie heeft behoefte aan bepaalde kennis, klussen, materialen en/of helpende handen. Een ander maatschappelijk betrokken bedrijf heeft het gevraagde in huis. Beide partijen komen samen op de beursvloer en zodra de gong heeft geklonken, brengen hoekmannen verschillende partijen bij elkaar, matches worden gemaakt en door de notaris bekrachtigd.

Resultaten
Tijdens de afgelopen beursdag werden 120 matches gemaakt, waaronder 8 door Philharmonie directeur Jaap Lampe. Hij regelde dat acht medewerkers van Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem binnenkort tijdelijk worden uitgeleend aan andere bedrijven. Zo gaat één van de marketing medewerkers een cursus Social Media geven bij Bedrijf en Samenleving zelf, een ander helpt een basisschool met een PR-plan en bekijkt de Manager Financiën & Organisatie de cijfers van de Stichting Vogelopvang Haarlem.
'Kortom: een geslaagde middag waar organisaties, bedrijven en de samenleving beter van worden', aldus Bernt Schneiders, burgemeester van Haarlem.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!