Back Back Nieuws

Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem en broadcast partners bundelen krachten voor meer innovatie

12 maart 2015
Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem is met de experts op gebied van het maken van televisie- en radio-uitzendingen van United en DutchView, een samenwerking aangegaan om zo nog beter in te spelen op de technische wensen van tv-producenten. De Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem blijft vernieuwen rondom de wensen van de opdrachtgevers, zodat zij  een betrouwbare en innovatieve partner blijft voor televisieproducenten.

De Kleine Zaal
De Kleine Zaal van de Philharmonie wordt voorzien van een ‘plug and play’ systeem voor camera en audio. Er komen 6 plekken verspreid over de zaal en het podium. Het voordeel hiervan is dat bijvoorbeeld  een televisieproductie bedrijf gemakkelijk op verschillende plekken in de zaal direct kan inpluggen. Naast de bekabeling wordt ook glasvezel aangelegd. De bekabeling zorgt er voor dat er geen enkel kwaliteitsverlies is voor audio en beeld. Hierdoor heeft de Kleine Zaal een razendsnelle verbinding en levert topkwaliteit voor legio data- en videodiensten.

Niewe investering
Anne-Marije Hogenboom hoofd Sales & Evenementen van de twee locaties Stadsschouwburg & de Philharmonie zegt over de nieuwe investering: ‘Steeds meer tv-producties komen naar de Stadsschouwburg & Philharmonie. Deze nieuwe techniek is perfect voor broadcasting van tv-programma’s die dagelijks of wekelijks live op de tv willen zijn. Het scheelt veel op- en afbouwtijd. We zijn daardoor een efficiënte partner voor het hosten van TV-uitzendingen. Ook vanwege de locatie in Haarlem zijn we geliefd. ‘Op nog geen kwartier rijden van Amsterdam, liggen twee verscholen pareltjes’, horen wij regelmatig van onze opdrachtgevers. Afgelopen jaar waren we trots op het feit dat ‘Maestro’ bij ons in huis te gast was. Ook de populaire  programma’s ‘Bloed, Zweet & Tranen’ van SBS6 en de dans show ‘So You Think You Can Dance’ van RTL 5 hebben net gedraaid bij ons’.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!