Stadsschouwburg De Harmonie vindt theater opnieuw uitStadsschouwburg De Harmonie vindt theater opnieuw uit
Back Back Nieuws

Stadsschouwburg De Harmonie vindt theater opnieuw uit

11 maart 2021

Denken vanuit de kansen, mogelijk maken wat kan en als cultureel hart van Friesland, blijven inspireren. Dat is wat De Harmonie in Leeuwarden zich tot doel stelde toen corona in eerste instantie alleen maar beperkingen leek op te leggen. Vanuit de tegenslag staat de stadsschouwburg nu als herboren op. Het theater van de toekomst is ontstaan door een beleving te creëren die intiem en persoonlijk aanvoelt en tóch ook veilig en comfortabel is. Hiermee anticipeert De Harmonie op de uitdagingen van de toekomst: de nieuwe Harmonie.

Uitgekiend plan

‘We hebben flink nagedacht voordat we aan het verbouwen zijn geslagen, ‘legt directeur Marijke van der Woude uit, ‘en op basis van ervaringen en publieksonderzoeken hebben we een uitgekiend plan ontwikkeld. We werden daarvoor beloond met landelijke subsidie van het Kickstartfonds en een bijdrage van onze sponsoren.’

Samen op adem komen in een toegankelijke Harmonie

De twee ervaren scenografen Wikke & Marloes uit Amsterdam hebben op briefing van De Harmonie drie fantastisch nieuwe zaalconcepten uitgewerkt. Alle drie de zalen ademen een sfeer van lucht, licht en het gevoel van buiten. Ze zijn vanuit deze thema’s opnieuw vormgegeven en ingericht. Overal is er een beleving van natuur, ruimte en frisheid en de strenge scheiding tussen podium en zaal is verdwenen.

Totaal nieuwe ervaring

Niet alleen de grote zaal onderging een metamorfose. Ook de Rabobankzaal en de Accentzaal kregen na de verbouwing een nieuwe identiteit. ‘Beweging’ staat in de middenzaal centraal, ‘ontspanning’ in de kleine zaal, die nog het meest weg heeft van een chill room. Van der Woude: ‘En terwijl publiek en artiest samen ervaren en elkaar opnieuw vinden, komt een nieuwe Harmonie tot leven. Wij zijn er klaar voor en kunnen niet wachten zoveel mogelijk mensen onder te dompelen in deze totaal nieuwe ervaring.’ Zodra de richtlijnen dat toestaan, wordt de nieuwe Harmonie feestelijk geopend.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!