Stadsprogramma Eurovisie Songfestival in ontwikkelingStadsprogramma Eurovisie Songfestival in ontwikkeling
Back Back Nieuws

Stadsprogramma Eurovisie Songfestival in ontwikkeling

04 februari 2020

Het Eurovisie Songfestival leeft in Rotterdam. Aan de oproep van Rotterdam Festivals voor creatieve plannen en ideeën voor het Stadsprogramma is ruimschoots gehoor gegeven. Maar liefst 260 initiatieven kwamen binnen uit alle hoeken van de stad. Het Stadsprogramma strekt zich daarmee straks uit over heel Rotterdam met uiteenlopende programmering in tien gebieden.

Veel animo

Vooral het animo in Rotterdam Zuid, de thuishaven van Rotterdam Ahoy, is erg groot. In de diverse wijken barst het van de initiatieven. ‘Het enthousiasme spat van alle plannen af. Veel partijen staan te popelen om een feestje te organiseren tijdens de Songfestivalperiode in de Maasstad. De initiatieven variëren van sympathieke ideeën voor kleinschalige programmering in de Rotterdamse wijken tot compleet uitgewerkte plannen gericht op zowel de Rotterdammer als de (inter)nationale fans en bezoekers. Van karaoke- en meezingfeesten tot public viewings en extravagante dragshows. Het programma biedt straks voor ieder wat wils’, aldus Rotterdam Festivals.

Stapsgewijs

Afgelopen vrijdag hebben alle indieners een reactie van de festivalorganisatie ontvangen of, danwel in hoeverre hun initiatief straks een plekje kan krijgen in het Stadsprogramma. Met velen van hen volgen de komende weken nog diverse gesprekken. Daarbij wordt verder gekeken naar de vorm en uitwerking van de plannen en worden er verbindingen gelegd tussen programmamakers om zo stapsgewijs te komen tot een samenhangend Stadsprogramma. 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!