Stadskasteel Oudaen maakt comebackStadskasteel Oudaen maakt comeback
Back Back Locaties

Stadskasteel Oudaen maakt comeback

17 juni 2019

Organiseer je een meeting of event in Utrecht, dan kan je nu terecht in een prachtig kasteel, middenin in het centrum. Oudaen, de parel aan de Oudegracht in Utrecht, is namelijk flink opgepoetst. De mogelijkheden en faciliteiten voor meetings en events zijn meteen fors aangepakt. Wat je ook wilt organiseren, alles kan in een van de meest sfeervolle locaties in hartje Nederland.

‘Hedendaagse historie’

De voorheen wat stoffige uitstraling in het kasteel is geheel verdwenen; na een grondige renovatie heeft stadkasteel Oudaen nu een heldere, gezellige kasteellook. Tientallen vaklieden hebben in een half jaar tijd het kasteel etage voor etage aangepakt. De historische sfeer van dit 13e-eeuwse kasteel is in ere hersteld en dat op een hedendaagse manier. Zo proef je de historie van dit monumentale pand al door onder meer moderne led-kandelaren, kroonluchters, stoere meubelen en frisse kleuren op de muren. Een perfecte locatie dus voor zowel zakelijke meetings en events als voor een bruiloft of ander privé-feest.

 • Stadskasteel Oudaen maakt comeback
 • Stadskasteel Oudaen maakt comeback
  Grand café
 • Stadskasteel Oudaen maakt comeback
  Restaurant
 • Stadskasteel Oudaen maakt comeback
 • Stadskasteel Oudaen maakt comeback
  Brouwerij
 • Stadskasteel Oudaen maakt comeback
  Couwenhovezaal
 • Stadskasteel Oudaen maakt comeback
  Linteloozaal
 • Stadskasteel Oudaen maakt comeback
  Zoudenbalchzaal

Best bewaarde pand in Utrecht

Meerdere écht historische elementen, zoals oude glas-in-lood ramen en prachtige muurschilderingen, verraden gelukkig nog steeds de bijzonder rijke geschiedenis van deze locatie. Oudaen sprong al bij de bouw in de Middeleeuwen boven de rest van de stad uit, letterlijk én figuurlijk. Het stenen kasteel vormde toen al een groot contrast met de vele houten huizen in de binnenstad. Oudaen heeft van al die panden zijn middeleeuwse uiterlijk ook het best bewaard én beschermd.

Moderne faciliteiten

Door de centrale ligging, op loopafstand van Utrecht CS, maakt Oudaen bij vele eventmanagers en meetingplanners steeds populairder. Maar ook het extra gebruikersgemak en de flexibiliteit dragen daaraan bij: op elke etage kan je nu de meest prachtige zalen zowel separaat als in z’n geheel gebruiken. Ook technisch is alles goed verzorgd: alle audiovisuele middelen zijn up-to-date. Een presentatie, een meeting of andere zakelijke bijeenkomst, een bruiloft: het wordt tot in de puntjes voor je geregeld in de door jouw uitgekozen ruimte(s).

De brouwerij: 70.000 liter eigen kasteelbier per jaar

Echt kasteelbier

Een brunch, lunch, borrel of diner? Wat je ook wilt: het wordt met smaak en stijl verzorgd. Extra bijzonder zijn natuurlijk de bieren van de eigen brouwerij onderin het kasteel. Maar liefst 70.000 liter smaakvol witbier, donker bier en andere bieren worden hier jaarlijks gebouwen. De brouwer zelf vertelt je er graag over, bijvoorbeeld tijdens een gezellige bierproeverij in de knusse kelder met koperen ketels.

Liever iets anders?

Zoek je een locatie voor een meeting, lunch of diner voor kleinere groep, neem dan ook contact op. Het reserveringsteam van Oudaen arrangeert net zo makkelijk alles voor je in een van de vele gezellige cafés en restaurantjes van de eigenaar van Oudaen, op nog geen 2 minuten loopafstand van het kasteel.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!