Back Back Nieuws

Sprekersprogramma TEDxRotterdam bekend

19 mei 2010
TEDxRotterdam, dat op vrijdag 4 juni aanstaande in het Nieuwe Luxor Theater plaatsvindt, heeft zijn sprekersgroep helemaal rond. Willem Verbeke, hoogleraar neuro economie aan de Erasmus Universiteit, en Olympisch kampioen zwemmen Maarten van der Weijden hebben hun deelname bevestigd, waarmee het totaalaantal op 29 sprekers komt. Onder de zinspreuk ‘somethink completely different’ inspireert de groep ‘performers’ op deze dag het publiek met verhalen en optredens waarin wetenschap, technologie, design of entertainment centraal staan. Hierbij krijgt elke spreker minimaal drie en maximaal achttien minuten voor hun ‘ideas worth spreading’.

Isis Spuijbroek, een van de initiatiefneemsters van TEDxRotterdam, is trots op het volledige TEDx-programma en de gevarieerde samenstelling van de groep sprekers. “In de afgelopen tijd hebben we veel tijd gestoken in het vastleggen van een ‘performers’ wishlist. Zo zijn er niet alleen wetenschappers, maar ook filosofen, muzikanten, medici en social media experts die tijdens REDxRotterdam komen spreken. Er is zelfs een goeroe uit de bancaire wereld die spreekt over wat hem inspireert en dit met een gemêleerd gezelschap wil delen.

Sprekers en registratie

“Op www.tedxrdam.nl  is het totaaloverzicht van de ‘performers’ terug te vinden”, vervolgt Spuijbroek. “Een korte CV van de sprekers en, waar mogelijk, aangevuld met wat zij tijdens TEDxRotterdam zullen ‘verspreiden’. Het wordt op 4 juni heel boeiend wat de kruisbestuiving tussen een diversiteit aan performers én toehoorders teweeg gaat brengen. Stel je voor: Olympisch kampioen zwemmen Maarten van der Heijden, Zakenvrouw van het Jaar 2009 Meiny Prins, hoogleraar neuro economie Willem Verbeke en Ed Wubbe van het Scapino Ballet in één zaal… We zijn ervan overtuigd dat er tijdens TEDxRotterdam veel synergie zal ontstaan!”

Live streaming
TEDxRotterdam kan maximaal aan 800 bezoekers een toegangsbewijs toekennen. Spuijbroek sluit af: “Het aantal registraties heeft de verwachtingen tot nu toe overtroffen. Tot en met vrijdag 21 mei aanstaande kan iedereen zich voor TEDxRotterdam inschrijven, waarbij je met een goede motivatie kans maakt op een van de 800 toegangsbewijzen. Een vakkundige jury zal zich na de sluitingsdatum over de inzendingen buigen en de uiteindelijke toegangsbewijzen aan de winnende inzendingen toekennen. Mocht je niet tot de gelukkige inzendingen behoren, kun je de live streaming via www.tedxrdam.nl  volgen.”

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!