Back Back Nieuws

Sprekers TEDxAmsterdamWomen 2011 bekend

18 november 2011
Op 1 december 2011 wordt in het Van Gogh Museum voor de tweede keer het inspiratie-evenement TEDxAmsterdamWomen georganiseerd. Het is een van de vele TEDxWomen conferenties die op deze dag in verschillende wereldsteden gelijktijdig plaatsvinden. TEDxAmsterdamWomen is een onderdeel van de stichting TEDxAmsterdam.

Sprekers
TEDxAmsterdamWomen staat bekend als inspiratie-event voor en door vrouwen die een boeiend levenspad hebben en hun hoofd boven het maaiveld uitsteken. Nederlandse sprekers die bevestigd hebben zijn: Karin Amatmoekrim, schrijfster van het boek "Het Gym"; Hester Bijl, eerste vrouwelijke professor verbonden aan TU Delft; Carina Hilders, gynaecoloog en specialist in het transplanteren van eierstokken en Anne van der Zwaag, kleurspecialist en directeur van Object Rotterdam

Internationale sprekers
Internationale sprekers die toegezegd hebben zijn: Jessica Stern, terrorisme-expert en docente aan de prestigieuze Harvard University. De film "The interpreter" gespeeld door Nicole Kidman is op haar gebaseerd. Kelly Cutrone, PR en branding specialist, bekend van de serie "The Hills" en "The City"; Andy Torres, modeblogger met meer dan 10.000 volgers bekend van Style Scrapbook. En schrijfster Sonia Faleiro. Haar laatste boek, Beautiful Thing is gebaseerd op 5 jaar onderzoek naar de Indiase seksindustrie.

Live streaming
Dagvoorzitter is Sylvana Simons.Verder zijn er optredens van jazztrompetist Saskia Laroo, danseres Nanine Linning,zangeressen Shirma Rouseen voormalig the Gathering zangeres Anneke van Giersbergen. TedxAmsterdam Women 2011 is op 1 december via een live streaming te volgen op nu.nl.

Foto: TedxAmsterdamWomen 2010, Maurice Mikkers

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!