Back Back Nieuws

Sportwijzer schrapt vlottochten na ongeval

03 oktober 2007
Bureau Sportwijzer uit Eibergen organiseert voorlopig geen vlottochten meer op het riviertje De Berkel. Aanleiding is het ongeval met een vlot, afgelopen zondag bij Rekken. Daarbij kwamen twee jonge vrouwen om het leven.

Dat gebeurde tijdens een uitstapje voor medewerksters van Het Kruidvat. De tocht was georganiseerd door Sportwijzer. 

Marco Pierik, mede-eigenaar van Bureau Sportwijzer woensdag: "We wachten eerst op de uitkomsten van de onderzoeken naar wat er zich precies heeft afgespeeld."


Volgens Pierik organiseert zijn bedrijf al dertien jaar vlottochten over het Achterhoekse riviertje. "Dit seizoen waren het zo'n 25 tochten. Er zijn nooit noemenswaardige incidenten geweest.''

Het evenementenbureau heeft vier rubberen vlotten met een afmeting van 2,5 bij 6 meter. Het gaat om een degelijke constructie op grote drijvers. "Vanwege de omvang van het vlot stellen we de eis dat er minimaal twaalf personen op moeten zitten om het onder controle te houden.''


Het is aan de deelnemers of zij wel of geen gebruik maken van zwemvesten en professionele begeleiding tijdens de vaartocht. Afgelopen zondag is het gezelschap zonder begeleiding aan boord en zonder zwemvesten De Berkel opgegaan. Direct al bij de eerste stuw ging het mis. Volgens Pierik wordt er weinig gebruik gemaakt van extra begeleiding en beperkt het dragen van zwemvesten zich meestal tot de kinderen.


Lees eerder artikel op de site van High Profile

Bron: ANP

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!