Back Back Nieuws

Sportwethouders Amsterdam en Zaanstad nemen Damloop schoen in ontvangst

07 augustus 2013
In het Run2Day filiaal aan de Overtoom vond 6 augustus de presentatie plaats van een limited edition runningschoen, die ASICS speciaal voor de 29e editie van de Dam tot Damloop heeft ontwikkeld. Uit handen van Simone Richardson (directeur van organisatiebureau Le Champion) ontvingen Eric van der Burg (Wethouder van o.a. Sport en Recreatie, gemeente Amsterdam) en Jeroen Olthof (Wethouder van o.a. Sport en Recreatie, gemeente Zaanstad) respectievelijk de linker- en de rechterschoen. Hierna werd het paar schoenen herenigd, waarmee de goede samenwerking tussen beide gemeenten ook symbolisch werd bekrachtigd.

Dam tot Damloop
Met 55.000 deelnemers is de Dam tot Damloop één van de grootste hardloopevenementen van Europa. De ongeëvenaarde sfeer, de IJtunnel, de grootste Businessloop ter wereld én het feit dat start en finish in twee verschillende steden liggen, maken dit evenement bijzonder. De hoofdafstand is 10 Engelse Mijl, waaraan ook elk jaar een aantal wereldtoppers meedoet. Andere onderdelen zijn de Run2Day Ladies Damloop in Amsterdam en de 4 Engelse Mijl Damloop in Zaandam. Daarnaast worden in Zaandam en Amsterdam-Noord elk jaar de Mini Dam tot Damlopen georganiseerd.

ASICS en Run2Day
Als hoofdsponsor van de Dam tot Damloop ontwikkelde ASICS voor de 29e editie van de Dam tot Damloop een limited edition van de Gel-Nimbus 15. Deze speciale schoen is uiteraard voorzien van tal van Dam tot Damloop-details. Zo staat bijvoorbeeld op de neus van de schoen de tekst ‘Dam tot Damloop 2013’, prijkt op de vetergeleider het getal ‘29’. Een ander opvallend accent is de inlegzool, waarop de typische Amsterdamse en Zaanse gevels en de datum van het evenement te zien zijn.

Voor de verkoop van deze limited edition runningschoen vond ASICS een partner in Run2Day, die ook als sponsor aan de Dam tot Damloop is verbonden. Vanaf 7 augustus is deze schoen exclusief verkrijgbaar bij de 25 Run2Day winkels.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!