Back Back Nieuws

Sportmonologen van Parade naar De Kleine Komedie

18 maart 2015
Patrick Roubroeks, creatief directeur Xsaga, zag vorig jaar een droom uitkomen: een voorstelling maken op De Parade met als thema sport en theater bij elkaar te brengen. Dit jaar nog komt de reeds bestaande wens uit en gaat Xsaga met de voorstelling Sportmonologen het theater in. Op 2 en 6 mei aanstaande staan de eerste twee avonden gepland in de Amsterdamse De Kleine Komedie.

Na een succesvolle reeks voorstellingen op de Parade in 2014 verhuist de Sportmonologen naar De Kleine Komedie. Sportmonologen is een theatervoorstelling waarin voormalig topsporters ieder een monoloog van 15 minuten houdt over zijn of haar leven. Over falen, groots presteren, overwinnen en omgaan met diepe teleurstellingen. Op deze manier worden bijzondere verhalen die schuilgaan achter sporters en hun prestaties op een unieke wijze gedeeld met een nieuw publiek.

Lovende recensies
Sportmonologen ontving lovende recensies over de voorstellingen op de Parade. Het AD schreef: ‘De Sportmonologen op de Parade vol pijn, emotie en drama’ en stond in Het Parool: ‘Zelfs een purist zal moeten erkennen dat sommige nieuwigheden heel geslaagd zijn.’ en ‘Vrolijk, ontspannen en inspirerend.’

Line-up
Onder andere Maarten van der Weijden, Hans van Breukelen, Esther Vergeer, Erben Wennemars, Rory de Groot, Jan Ykema, Pedro van Raamsdonk (zaterdag 2 mei), Björn van der Doelen, Floris Evers, Jesse Mahieu en Mark Tuitert (woensdag 6 mei) gaan een theatrale confrontatie aan met het publiek en vertellen hun persoonlijke verhaal in een intieme setting. (programmering onder voorbehoud).
Sportmonologen is voor het eerst te zien in theater De Kleine Komedie op zaterdag 2 mei 2015. Op woensdag 6 mei 2015 is de tweede avond met nieuwe namen. Op iedere avond houden zeven ex-topsporters een monoloog.

Sportmonologen wordt gemaakt door Arthur van den Boogaard en Patrick Roubroeks (Xsaga), in samenwerking met SportsSpeakers.

Impressie Sportmonologen op De Parade 2014:


Foto: Maarten van der Weijden 
Fotocredits: Sander Stoepker

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!