Sporten op de beats van internationale DJ’s tijdens ArenA MoveSSporten op de beats van internationale DJ’s tijdens ArenA MoveS
Back Back Nieuws

Sporten op de beats van internationale DJ’s tijdens ArenA MoveS

09 juni 2017

Heb je je altijd al in het zweet willen werken in de Johan Cruijff ArenA? Dat onoverwinnelijke gevoel is nu dichterbij dan ooit, want op 25 juni is het tijd voor de tweede editie van ArenA MoveS, het grootste sportevenement van het jaar in de strijd tegen MS. Er wordt die dag volop gesport op de beats van DJ / producer Joshua Walter en Julian Jordan, die eerder die week nog naast Calvin Harris in Omnia Nightclub Las Vegas draait. Het evenement wordt gepresenteerd door presentator en acteur Levi van Kempen (ONM, V Reporter the Voice). Zangeres Jennie Lena (the Voice of Holland) zal het podium van de Johan Cruijff ArenA betreden voor de opening van dit sportieve spektakel.

Voor iedereen een uitdaging

Het paradepaardje van het evenement zijn de traploopparcoursen van 6.500, 3.000, 1.500 en 700 treden, maar ook op het veld worden gave sportactiviteiten georganiseerd. Na een fikse warming up door Nike International Master Trainer Larz ren je zo door naar de Bootcamp van Jens Olde Kalter, oprichter Bootcamp Nederland, personal trainer en schrijver, volg je een Double Trouble training van kickbokser Robby Nelson of spin je de longen uit je lijf. En ben je benieuwd of je je staande kunt houden tegen een team van professionele straatvoetballers? De hele dag door zijn er demonstraties van Streetkings, het team van straatvoetballegende Edward van Gils, die samen met Ronaldinho de hele wereld overvliegen. Daag ze uit voor een 1-op-1-potje of doe mee aan het knock-out- toernooi. Een bezweet lijf en een goed gevoel zijn gegarandeerd!

Meedoen is belangrijker dan winnen. Het klinkt behoorlijk cliché maar tijdens ArenA MoveS is iedereen welkom voor zijn of haar eigen uitdaging. Minder fit, minder in staat om te trainen of hindert MS je in je fysieke beweging? Geen probleem, iedereen is welkom. Wat voor sommige deelnemers 5 treden zijn, is voor een ander het parcours van 6.500 treden. Maar alleen door samen met elkaar in beweging te komen, komen we een stapje dichterbij het einddoel: een MS-vrije wereld.

Hoe extremer, hoe beter?

Hoe extremer hoe beter? Ook aan de extreme sportfanaten is gedacht. Noble Goods Co., de skater-owned skateshop uit Utrecht verzorgt samen met Skate-on een skate-area, inclusief bump to bump en miniramp. Samen met het team van professionele skaters kan er naar hartenlust geoefend worden op kick- en heelflips. Klim je liever de hoogte in? Dan kun je klimmen op de 7,5 meter hoge klimmuur van Mountain Network.

Droomontmoetingen

Stichting 'Sport Helpt' organiseert tijdens ArenA MoveS droomontmoetingen voor kinderen met MS met een (Olympische) topsporter van zijn of haar favoriete sport. De kinderen zijn voor een dag VIP en worden helemaal in de watten gelegd.

De geschiedenis van MoveS

Co-founder van MoveS, Thomas Sanders, kreeg op 29-jarige leeftijd de diagnose MS. De Amsterdam ArenA heeft voor hem een beladen betekenis. Op een zondagmiddag, bijna bovenaan de tweede ring, kreeg hij opeens zijn rechtervoet niet meer op de volgende trede. Wat met struikelen op de trappen van de ArenA begon, eindigde in de diagnose Multiple Sclerose."Kan niet? Kan niet!", aldus Sanders. "Ik probeer nu mijn doelen op een andere manier te bereiken. Deelnemers van Klimmen tegen MS, vrienden en mijn familie inspireerden mij mijn ambitie te volgen: een MS-vrije wereld. Als we de krachten bundelen kunnen wij het verschil maken, en uiteindelijk onze dromen uit laten komen."

Waar doen we het voor?

In Nederland leven ruim 17.000 mensen met MS. In tegenstelling tot veel andere ziekten is er voor MS nog steeds geen remedie gevonden. Om dit te bereiken is geld nodig om wetenschappelijk onderzoek mogelijk te maken naar de oorzaak en behandeling van de zenuwziekte multiple sclerose. Dit begint met aandacht voor de ziekte; (mede) hiervoor organiseert MoveS jaarlijks meerdere evenementen, zoals Klimmen tegen MS, MS Hackathon, Mission Summit MoveS en ArenA MoveS op 25 juni.

Inschrijven kan nog

Timor Steffens en Rico Verhoeven (link naar video) riepen het al op. Daag jezelf uit op 25 juni en kom in beweging voor een MS-vrije wereld. Het evenement start om 12.30 uur en duurt tot 17.00 uur. Je kunt kiezen voor een Traploop-, Veld-, Combi- (traploop + veld) of Bezoekersticket. Alle deelnemers ontvangen bij inschrijving een gratis T-shirt van SuitSupply. Inschrijven kan via www.arenamoves.ms

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!