Back Back Nieuws

Spoorwegmuseum wordt Winter Station

07 december 2007
Voor de opening van het Winter Station in Utrecht, het jaarlijkse evenement van Het Spoorwegmuseum, wordt het station uit 1874 om klokslag vijf uur op 21 december in het wit gehuld. Vuurkorven, een Dickens koor, glühwein en ontelbaar veel lichtjes ontbreken niet.

Het museum is tijdens deze avond gratis open van 17.00 tot 19.00 uur. Winter Station brengt tot en met 6 januari vele kerstbomen, guirlandes en een grote ijsbaan met in het midden het pronkstuk van het museum, de locomotief 3737.

Vorig jaar trok het evenement in Utrecht ruim 58.000 bezoekers. Het Spoorwegmuseum staat twee wekenlang voor winter en nostalgie. Behalve sfeer, gezelligheid en warmte is er van alles te doen en te zien in Het Spoorwegmuseum.

Zo draait de historische carrousel uit 1916 met galopperende paarden en brengen verhalenvertellers in nostalgische kledij de mooiste winterse verhalen tot leven. Verder zijn er zangkoren met een repertoire van aria’s tot kerstliederen op verschillende ritmes en beats. Opwarmen van alle winterse activiteiten kan in de koek & zopie tent onder het genot van een heerlijk warm drankje.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!