Spido bekroont jubileum met nieuw luxe schipSpido bekroont jubileum met nieuw luxe schip
Back Back Nieuws

Spido bekroont jubileum met nieuw luxe schip

08 november 2019

Het honderdjarig bestaan van Spido had een feestelijk hoogtepunt met de doop van haar zesde schip, aan de kade van het Willemsplein. Het nieuwe, luxe passagiersschip van de Rotterdamse rederij zal zich vooral richten op de evenementenmarkt en biedt plaats aan maximaal 250 mensen, inclusief een luxe vip room voor zo'n 25 bezoekers. Het schip beschikt tevens over innoverende technologieën, met extra aandacht voor milieu en duurzaamheid.

Alle luxe en comfort

Het zesde luxe en innovatieve vaartuig van Spido, gericht op het hogere segment van de evenementenmarkt, is van alle luxe voorzien en heeft teakhouten (vip)dekken, comfortabele loungebanken, speciale sfeerverlichting voor ’s avonds, de beste beeld- en geluidsapparatuur en optimale mogelijkheden voor catering en horeca. Denk daarbij aan luxe diner cruises of proeverijen, in samenwerking met verschillende top-koks. Bij de bouw van het schip is ook gedacht aan milieu en duurzaamheid. Zo zijn er zonnepanelen aangebracht, is alle verlichting met LED lampen en wordt de restwarmte van de motoren gebruikt voor warm water aan boord.

Vertrouwde Spido-look

Cor D. Rover, erkend voor zowel interieur- als exterieurstyling van grote luxueuze motorjachten, werkte samen met Shipyard De Hoop en Spido om deze nieuwe premium eventervaring op het water te ontwikkelen, gebaseerd op de herkenbare en vertrouwde Spido-look.

Directeur-eigenaar Leo Blok: 'Ons nieuwe schip is gedoopt door mijn kleindochter Femme vd Pols. Een hele eer! Dit zesde schip én het Predicaat Koninklijk is de kroon op het werk dat we de afgelopen honderd jaar hebben verricht. Door nieuwe investeringen en erkenning van onze koning, commissaris van de koning en burgemeester is Spido klaar voor de toekomst.'

Investering in de toekomst

Met oog voor de bijzondere geschiedenis van de Rotterdamse rederij kijkt Spido ook graag vooruit. Om haar toekomst te waarborgen en in te spelen op het aantrekkende toerisme, heeft Spido de afgelopen zeven jaar flink geïnvesteerd in haar vloot en pontons. Zo hebben alle schepen nieuwe motoren en generatoren gekregen en is ruime aandacht besteed aan milieu en duurzaamheid, zoals zonnepanelen, LED verlichting en hergebruik van restwarmte. Ook is het tapijt in de salon van één van de schepen gemaakt van gerecycled plastic afkomstig uit zee.

100 jaar Spido

Dit jaar kreeg de rederij het Predicaat Koninklijk uit handen van de Commissaris van de Koning, de heer J. Smit . Deze bijzondere onderscheiding symboliseert het respect, de waardering en het vertrouwen van de koning naar de ontvanger. Eén van de voorwaarden is dat de ontvanger ten minste honderd jaar bestaat.

Ter gelegenheid van haar honderdste verjaardag heeft Spido een prachtig boek uitgebracht. Ook is t/m september 2020 een expositie rond de rederij te zien in het Maritiem Museum.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!