Back Back Nieuws

Spek & Bonen Festival bij Jaarbeurs pakt uit met 20 foodtrucks

11 augustus 2015
P3 van de Utrechtse Jaarbeurs is van 13 tot en met zondag 16 augustus het culinaire domein van Spek & Bonen Festival. Tijdens deze eerste editie pakt de organisatie uit met een veelzijdig programma en een klein legertje aan food trucks en street food stands, die in een fijnzinnige setting duizenden bezoekers per dag voorzien van heerlijk eten, muziek en een avontuurlijk kinderprogramma.

Food
Van couscous tot friet, en van aubergines tot kreeft, op Spek & Bonen Festival kunnen bezoekers straks bij 20 verschillende food trucks terecht. Een van die 20 is het popup restaurant van Stan&Co. Zij hebben speciaal voor Spek & Bonen Festival alle registers open getrokken en een driegangendiner bedacht dat met een drankenarrangement vergezeld kan worden.

Een andere opvallende verschijning is Stacks. Zij pakken uit met meerdere foodtrucks, een flink terras en een stoere uitklapbare buitenkeuken, compleet met BBQ’s en smokers.

Tot slot nog speciale aandacht voor VAN VER. Deze Amsterdammers werken met buitenlandse koks die een taalbarrière ondervinden en daardoor lastig aan werk in Nederland kunnen komen. VAN VER helpt ze hierbij, dus eigenlijk sla je hier twee vliegen in een klap: terwijl je een hapje bij ze eet help je buitenlandse koks in Nederland met hun integratie.

Spek & Bonen Cafe
Een speciale plek op het terrein is Spek & Bonen Cafe. Op dit terras drink je peciaalbieren van Duvel Moortgat, wijnen van Vindépendant en ciders van het Ciderhuis uit echte glazen, en heb je een mooi uitzicht over het festivalterrein.

EKKO & Pablo Discobar
Iedere dag van Spek & Bonen Festival word je ook getrakteerd op DJ’s en bands op het podium van Spek & Bonen Festival dat gehost wordt door Pablo Discobar en Poppodium EKKO.

Professor Loep
Voor kinderen is ook genoeg te doen en te beleven. Zo organiseert Professor Loep iedere dag activiteiten voor kinderen zoals limonade maken, robots en race-auto’s bouwen, timmeren of gewoon ouderwets tekenen en kleuren. Om het af te maken heeft Spek & Bonen Festival ook een groot springkussen op het terrein gezet.

Tickets
Doordat Spek & Bonen Festival sinds eind juli gesponsord wordt door Jaarbeurs, Kornuit en Original Long Drink is de entree van het festival gratis. Bezoekers kunnen gratis e-tickets bestellen via de website, waarmee ze zich verzekeren van entree en een kortere wachttijd.

Foto: het popup restaurant van Stan&Co

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!