Back Back Nieuws

Speelman chef de cuisine Ciel Bleu Restaurant

25 januari 2008
Arjan Speelman, sous-chef van het met twee Michelin sterren bekroonde Ciel Bleu Restaurant is per 1 januari 2008 chef de cuisine. In deze functie is hij hoofd van de keuken van Onno Kokmeijer, executive chef en manager Ciel Bleu Restaurant.

Speelman werkt sinds januari 2003 bij het Ciel Bleu Restaurant als sous-chef en is sindsdien de rechterhand van Onno Kokmeijer. Voor die tijd werkte Speelman bij Restaurant De Hoefslag te Bosch en Duin waar hij van de Patisserie zijn specialiteit maakte. Hieraan voorafgaand werkte hij in de keuken van Restaurant Merlet te Schoorl dat sinds 1997 bekroond is met een Michelinster. Bij dit restaurant leerde hij Kokmeijer kennen. Arjan Speelman heeft de K.M.B.O koksopleiding afgerond en SVH Leerlingstelsel, primaire- en voortgezette opleiding.

Marc van der Tang is sinds januari 2004 werkzaam in Ciel Bleu Restaurant als chef de parti en sinds juli 2006 als junior sous-chef, derde man van de Ciel Bleu keuken. Nu Speelman chef de cuisine wordt neemt van der Tang de functie sous-chef van hem over. Na een reeks van diploma’s die volgden op zijn eerste diploma consumptieve technieken in 1996 aan de KTS te Voorhout heeft Van der Tang in 2004 zijn laatste diploma gehaald gespecialiseerde chef Franse keuken aan de Sterklas Den Bosch.

Het Ciel Bleu Restaurant staat bekend om haar eigenzinnige invulling van de Franse klassieke keuken. Het restaurant ligt op de 23e etage van Hotel Okura Amsterdam waardoor gasten er kunnen genieten van het prachtige uitzicht over de stad. De Gault Millau Gids 2008 beoordeelde het restaurant met 15 punten. Dennis Huwae, chef de parti, won onlangs het Nederlands Kampioenschap voor Leerling Koks. Huwae en Van der Tang behaalden de tweede plaats van de wedstrijd Internationale Keuken tijdens de BBB in Maastricht. Het Ciel Bleu Restaurant beschikt over een team van veel jonge talenten.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!