Back Back Nieuws

Speeddaten in Openluchtmuseum

07 februari 2008

In 2008 belicht het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem het thema ‘Relaties, vroeger en nu’. Museumbezoekers kruipen in de huid van vrijgezellen van weleer en zoeken mee naar een geschikte huwelijkspartner.

Singles van vandaag (25-40 jr) zijn van harte welkom op zaterdag 5 april vanaf 19.00 uur tijdens een groots speeddate- evenement met maar liefst 650 deelnemers. Naast een leuke avond met kans op sjans, nemen de singles deel aan een onderzoek over relaties van psycholoog dr.Geertjan Overbeek van de Radboud Universiteit Nijmegen.

Vanaf goede vrijdag - 21 maart 2008 – staat het Nederlands Openluchtmuseum tot eind oktober in het teken van 'Relaties, vroeger en nu'. Vandaag de dag zijn er meer singles dan ooit tevoren. We daten via internet, flirten via MSN en SMS en zitten aan de buis gekluisterd voor 'Boer zoekt Vrouw'. En áls we dan gaan trouwen, is het vaak niet meer voor altijd. Verrassende presentaties in het museumpark inspireren en informeren over rituelen en gebruiken rond relaties van onze voorvaderen. Is de 'spinavond' van vroeger het 'speeddaten' van vandaag?

Waarom val je als een blok voor de één, en wil je nog niet dood gevonden worden met de ander? Wordt onze keuze ingegeven door de aloude evolutietheorie of vinden we het belangrijker dat onze partner op een zelfde manier omgaat met relaties en intimiteit? Dr.Geertjan Overbeek is op zoek naar de ultieme theorie die onze partnerkeuze verklaart.

Op zaterdagavond 5 april maken deelnemers aan de ca twintig speeddatesessies elk kennis met vijftien mogelijke partners, in gesprekjes van vijf minuten. Iedere ontmoeting resulteert in een ‘ja’ of ‘nee’ van beide deelnemers. Overbeek onderzoekt op grond van welke aspecten de ‘matches’ voor elkaar gekozen hebben. Op basis daarvan zal hij toetsen welke theorie over partnerkeuzes bevestigd of verworpen kan worden.

De speeddate-avond wordt afgesloten met een iDJ party in het moderne entreepaviljoen van het Openluchtmuseum. Het fenomeen vindt zijn oorsprong in de New Yorkse underground. De feestgangers sluiten hun eigen MP3player aan op het mengpaneel van de iDJ; een avondje ‘plaatjes draaien’ met nieuwe vrienden, maar dan anno 2008.

Singles, mannen en vrouwen tussen de 25 en 40 jaar kunnen zich aanmelden via de site www.matchmakersdating.nl. Informatie over het onderzoek van GJ Overbeek: www.ru.nl/wetenschapsagenda

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!