Back Back Locaties

Spectaculaire chique met een knipoog

08 mei 2013

Grote sportwedstrijden gaan al decennialang prima samen met de zakenwereld. Businesslounges, speciale meetings vooraf, gezellige borrels nadat het laatste fluitsignaal heeft geklonken; we zijn er inmiddels al helemaal aan gewend. Het Hurks Polo Championship is ook zo’n grote sportwedstrijd, maar dan wel één die met geen enkele ander sportevenement te vergelijken valt. En dat heeft niet alleen met de sport zelf te maken.

‘Polo is puur spektakel, maar tegelijkertijd heel stijlvol. Een polowedstrijd bijwonen is absoluut een belevenis, er zijn nog niet zoveel mensen die dat hebben meegemaakt. Ja, het is zeker uniek te noemen.’ Aan het woord is Jesse van Hest van Polo Republic. Zij is verantwoordelijk voor de marketing en PR van dit Eindhovense bedrijf dat diverse polo-evenementen organiseert. Het prestigieuze Hurks Polo Championship, dat op 14 en 15 september aanstaande in Middelbeers plaatsvindt, is zo’n evenement.

Het spel
[afbeelding niet meer beschikbaar]Als sport zou je polo kunnen zien als een combinatie van hockey, rugby en paardensport: het is spannend, het gaat er soms hard aan toe, maar het is ook elegant. Even een paar cijfers: per wedstrijd treden twee teams van vier spelers aan. Omdat polo zo’n zware sport is, ‘gebruikt’ iedere speler per wedstrijd meerdere paarden. Tijdens het Hurks Polo Championship zijn er zodoende ongeveer honderdvijftig paarden aanwezig. Het wedstrijdveld is zo’n vijf voetbalvelden groot en de goals bestaan uit palen die meebuigen wanneer paard en speler er in de hitte van de strijd tegenaan lopen. Het leuke van polo is dat de toeschouwers ook een rol spelen. Na afloop van de wedstrijd mogen zij namelijk het veld op om de losgeslagen grasplaggen weer aan te stampen – de zogeheten ‘treading in’. De sport kent een heel scala aan spelregels, maar de medewerkers van Polo Republic zijn zich ervan bewust dat niet veel mensen die zullen kennen. ‘Daarom zorgen we voor aanvang van de wedstrijden voor speluitleg. Bovendien ontvangen alle gasten een handzaam spelregelboekje,’ vertelt Van Hest.

Geen hoedjes…
Het Hurks Polo Championship werd in 2006 voor het eerst georganiseerd en staat in het zuiden van het land inmiddels te boek als een relatie-evenement dat zijn weerga niet kent. Het is nu tijd voor de volgende stap, stelt Van Hest. ‘Qua sfeer en beleving kunnen we ons makkelijk meten met bijvoorbeeld het KLM Dutch Open golftoernooi. Wij willen dat het Hurks Polo Championship binnen een paar jaar ook qua bekendheid minstens zo groot is als dat toernooi.’ Een groot verschil met een golftoernooi is natuurlijk dat er nog niet zoveel mensen zijn die een polowedstrijd hebben bijgewoond, daar is de sport nog te klein voor. ‘Dat is ook een van de redenen dat dit polotoernooi als relatie-evenement zo uniek is.’

Maar hoe gezellig is het eigenlijk, zo’n polotoernooi?
Van Hest lacht. ‘Dat polo vooral heel decadent is, is echt een misverstand. Sommige bezoekers denken dat pakken en hoedjes verplicht zijn. Juist niet! Smart casual is prima en past perfect bij de gezellige en ongedwongen sfeer die wij tijdens het toernooi neerzetten.’
De ongedwongen sfeer tijdens het Hurks Polo Championshi is misschien ook wel het gevolg van het feit dat veel gasten hun gezin meenemen. Voor de kinderen heeft Polo Republic een compleet entertainmentprogramma opgezet, met activiteiten als klimmen, schminken en poffertjes bakken. En voor degenen die even genoeg hebben van het polo, zijn er verschillende mooie lifestylewinkeltjes ingericht, met onder meer mode, sieraden en home & gardening.

… wel stijlvol
Het Hurks Polo Championship vindt plaats op het poloveld ‘De Paardedokter’ in Middelbeers. Het veld maakt deel uit van landgoed De Baest en is vanaf de A58 makkelijk aan te rijden. Als sport- en relatiemarketingevenement is het Hurks Polo Championship ongeëvenaard. Trots vertelt Van Hest dat de polospelers – die over de hele wereld spelen – het toernooi in Middelbeers qua hospitality tot de top-3 van Europa rekenen. En inderdaad, de hospitality is dan ook van een hoog niveau. Niet alleen zijn er bijzonder fijne snoepgerechtjes die ter plekke op het smeulende vuur van de Argentijnse asado worden bereid – ‘Zoiets lekkers heb je echt nog nooit geproefd, dat weet ik bijna zeker!’ – , ook aan de beste wijnen en de andere smakelijke hapjes zie je dat het niveau top is. De styling van het paviljoen, met zijn overdekte terrassen, loges, zonneterrassen en pagodetenten, creëert datzelfde gevoel: het is chique, het is stijlvol, het is mondain, maar het is ook het eenvoudige buitenleven in optima forma. En ja, het spektakel van de kleine en uiterst wendbare paarden die met een snelheid van soms zestig kilometer per uur over het poloveld roffelen, zorgen voor de knipoog waardoor iedereen zich op zijn gemak voelt.

Het Hurks Polo Championship vindt plaats op 14 en 15 september 2013; op de website vind je de verschillende arrangementen die Polo Republic heeft samengesteld.
Meer informatie: polochampionship.nl.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!