Back Back Nieuws

Spectaculair 12-uursmoment oudejaarsfeest Museumplein

29 december 2011
New York heeft de bal op Times Square, Sydney de Harbour Bridge en Parijs de Eiffeltoren. Magische bouwwerken die met de jaarwisseling het iconische décor vormen van champagne drinkend feestgedruis en knallend vuurwerk. Met twee wel heel opvallende eyecatchers tijdens het Staatsloterij Oudejaarsfeest op het Museumplein schaart Amsterdam zich in dit rijtje van wereldsteden.

Grootse nieuwjaarskus van Nederland
Op het Museumplein in Amsterdam staan op oudejaarsavond twee gigantisch grote poppen (12 meter) naast een hoog podium. Een paar minuten voor 12 twaalf wordt gezamenlijk gestart met aftellen. De poppen zullen onder begeleiding van een speciaal gecomponeerd muziekstuk naar elkaar toe bewegen. Tikkende klokken op de schermen. Bovenin het podium zullen percussionisten de maat slaan voor het aftellen. Op het moment dat de klok 12 uur slaat, kussen de poppen elkaar onder luid gejuich en natuurlijk de bijbehorende vuurwerkknallers. Het kussende paar zal uitgroeien tot hét symbool van de oudejaarsviering in Nederland.

Programma Staatsloterij Oudejaarsfeest
VanVelzen is samen met zijn band de hoofdact tijdens het vijfde Staatsloterij Oudejaarsfeest. Daarnaast komt Miss Montreal een gastoptreden verzorgen. Het feest is voor iedereen vrij toegankelijk en begint op oudejaarsavond om 21.30 uur. Glas en vuurwerk zijn, vanwege veiligheid, niet toegestaan. Vanaf 22.30 uur wordt het evenement live uitgezonden op SBS 6. De presentatie is in handen van Tooske Ragas en Viktor Brand.

Over IDTV
Het Staatsloterij Oudejaarsfeest wordt geproduceerd door IDTV samen met de Nederlandse Staatsloterij, de Gemeente Amsterdam en SBS. IDTV, opgericht in 1977, is als een van de grootste, onafhankelijke productiemaatschappijen van Nederland, toonaangevend in de ontwikkeling en productie van (gesponsorde) televisieprogramma’s, dramaseries, documentaires en evenementen. Opdrachtgevers zijn zowel televisieomroepen en -zenders als bedrijfsleven en overheid.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!