Speciale 'EK Editie' van de Nacht van Oranje in AhoySpeciale 'EK Editie' van de Nacht van Oranje in Ahoy
Back Back Nieuws

Speciale 'EK Editie' van de Nacht van Oranje in Ahoy

22 november 2019

We zijn er weer bij en dat is prima!' Jan Smit, Wolter Kroes, Het Feestteam en Lee Towers zijn de eerste artiesten voor de speciale 'EK editie' van de Nacht van Oranje in 2020. De 28e editie van de Nacht van Oranje, traditioneel op de vooravond van Koningsdag, verhuist volgend jaar eenmalig naar zaterdag 13 juni. De speciale 'EK editie' van het meezingfeest is het gevolg van de toewijzing van het Eurovisie Songfestival aan Rotterdam. De kaartverkoop start vandaag om 10.00 uur via Ticketmaster.nl.

Nederland achter Oranje

Het 'oranjegevoel’ is een belangrijk onderdeel van het succes van de Nacht van Oranje. Jaarlijks komen ruim 13.000 feestgangers op de vooravond van Koningsdag (voorheen Koninginnedag) naar het muziekfeest in de Ahoy Arena. Als er één moment is dat Nederland óók volledig achter oranje staat, is dat aan de vooravond van een eindtoernooi van het Nederlands elftal. Op zondag 14 juni speelt Oranje zijn eerste wedstrijd op het EK. Zaterdag 13 juni is daarom een goed moment en het beste alternatief om de 28e editie van de Nacht van Oranje te organiseren in Ahoy.

Vaderlandse topacts

De Nacht van Oranje blijft als muziekfeest hetzelfde concept behouden: de grootste hits, party tracks en diverse medleys van Nederlandse sterren die je, in je oranje outfit, kan meezingen met de teksten op de lichtkranten; afgesloten door 'Mr. Ahoy’ Lee Towers. Wolter Kroes mag met o.a. 'Viva Hollandia' dit jaar uiteraard niet ontbreken, net als de gangmakers van Het Feestteam. Jan Smit is sinds 2014 niet van de partij geweest, maar hoort er in het songfestivaljaar als vanzelfsprekend ook bij. Het wordt geen voetbalfeest. Het blijft het Hollandse muziekfeest zoals we dat van de Nacht van Oranje kennen. De line-up zal uiteindelijk weer bestaan uit zo'n 15 vaderlandse topacts.

Start kaartverkoop met 'early bird'-actie

De kaartverkoop voor de 28e Nacht van Oranje start op vrijdag 22 november, om 10.00 uur via Ticketmaster.nl. Tot 31 december 2019 geldt een 'early bird'-tarief. Tickets kosten daarom, exclusief drie euro servicekosten, de eerste maand slechts € 20,- voor de arenavloer en € 15,- voor 1e ring tribune.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!