Speciale editie Internationaal Vuurwerkfestival ScheveningenSpeciale editie Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen
Back Back Nieuws

Speciale editie Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen

08 september 2020

Het had het jaar moeten zijn waarin het 40-jarig bestaan van het Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen groots gevierd zou worden, maar het evenement kon net zoals vele andere grote publieksevenementen niet doorgaan vanwege de coronacrisis. Door een speciale show met theatervuurwerk en ruim honderd drones is toch een passend alternatief gevonden om stil te staan bij dit bijzondere jaar. Met een uniek vuurwerk- en dronespektakel op het strand van Scheveningen bracht Stichting Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen een ode aan de inwoners van Den Haag, de zorg en het Haagse MKB.

Vrijheid, saamhorigheid, bevrijding, trots en overwinning

Zaterdagavond om 22:00 uur werden Hagenaars en bezoekers op het strand en de boulevard van Scheveningen plotseling verrast toen het schouwspel van start ging. De vijftien minuten durende show vormde een combinatie van symbolische beeltenissen die het begrip vrijheid, samen, saamhorigheid, bevrijding, trots en overwinning uitbeelden. Ruim 100 drones stegen op vanaf het strand van Scheveningen in rood-wit-blauwe kleuren en vormden tijdens de show een groengeel hart naar alle inwoners, ondernemers en zorgverleners in Den Haag.

Een begrip in Nederland

Bjorn van Dijl, voorzitter van het bestuur van Stichting International Vuurwerkfestival Scheveningen: ‘Het Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen is in 40 jaar uitgegroeid tot een begrip in Nederland en trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers naar Den Haag.Wij zijn natuurlijk teleurgesteld dat na vorig jaar dit jaar het evenement wederom niet in originele vorm kon plaatsvinden, maar we zijn erg blij dat we een passend alternatief hebben weten te vinden.’

Lange traditie

Voor de gemeente Den Haag is het Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen een evenement dat bij Den Haag hoort en past. ‘Het vuurwerkfestival heeft een lange traditie in Scheveningen, is wereldwijd bekend en draagt daarmee bij aan de bekendheid van onze mooie badplaats en van het imago van Den Haag als Stad aan Zee. Het is jammer dat de show rond het veertigjarig bestaan, in combinatie met de viering van 75 jaar Vrijheid niet kon doorgaan zoals gepland. Het thema 75 jaar Vrijheid kwam in ieder geval mooi terug in de show en deze hybride vorm van vuurwerk en drones biedt mogelijkheden voor de toekomst’, aldus Saskia Bruines, wethouder Economie van de gemeente Den Haag.

De volledige show is terug te kijken via www.vuurwerkfestivalscheveningen.com.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!