Spartan Race Netherlands op EVM19Spartan Race Netherlands op EVM19
Back Back Nieuws

Spartan Race Netherlands op EVM19

26 oktober 2018

Het Eiland van Maurik is klaar voor haar eerste Spartan Race die komende zaterdag 27 oktober wordt gehouden. Ruim 2.000 deelnemers hebben zich ingeschreven voor deze obstakel race met internationale allure.

Heuvels, muren, modder, prikkeldraad, touwen en vuur moeten getrotseerd worden op een parcours dat fysiek en mentaal het uiterste vergt. In verscheidene klassen en afstanden gaan de atleten de strijd met elkaar aan. Ook recreanten kunnen onderling hun krachten meten met leeftijdsgenoten en sporters met gelijke conditie. Iedereen kan zich meten met een ander, van Finland tot Argentinië. Omdat persoonlijke tijden worden bijgehouden, ontstaat een wereldwijde ranglijst. In Maurik is een route uitgezet die de deelnemers over en om het recreatiegebied Eiland van Maurik voert. 'Een unieke race op een eiland die de deelnemers uitdaagt water te trotseren en van eiland naar eiland te gaan', aldus racedirecteur Rob Frambach.

De start en finish bevinden zich op het terrein van Evenementenlocatie Eiland van Maurik 19 (EVM19) dat ook dienst doet als festivalterrein en waar deelnemers en bezoekers samen komen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!