Back Back Nieuws

Space Rally voor meetingplanners door duurzaam Noordwijk

12 oktober 2015
In Noordwijk vond 8 oktober de Space Rally plaats met als thema ‘Space en Duurzaamheid’. Het programma richtte zich op Nederlandse meeting- en congresplanners. Tijdens een 3,5 uur durende rally maakten de deelnemers kennis met de congres- en vergaderlocaties, congresservices en de (natuurlijke) omgeving van de badplaats. De rally werd gereden in negentien duurzame, vooral elektrische, auto’s.

Paperless office
Het ontvangst en de start van de rally was bij het bedrijf Decos, een papierloos en klimaatneutraal kantoor in de vorm van een meteoriet. Decos biedt oplossingen voor duurzaam ondernemen en sloot daarom naadloos aan bij het thema van deze dag. Na een powerspeech van CEO Paul Veger over ‘paperless office’ en een uitleg over het routeboek, kon de rally beginnen.

De route
De ruim 65 deelnemers reden een route door o.a. de wasstraat van vervoersbedrijven Brouwer’s Tours en Koninklijke Beuk en het vliegveld Valkenburg. Ondertussen werden ze onderworpen aan allerlei vragen over zakelijk Noordwijk. Ook stond er een speurtocht door Golden Tulip Noordwijk Beach op het programma. Bij pitstoplocaties St(r)andplaats Nederzandt en kenniscentrum de Baak Seaside, werden de deelnemers opgeladen door middel van powerspeeches. Via het historische Noordwijk Binnen finishte de Space Rally bij Space Expo, voor de netwerkborrel en prijsuitreiking.

Prijsuitreiking
Het team van NH Conference Centre Leeuwenhorst wist de meeste vragen juist te beantwoorden en won zo de felbegeerde beker. Ook was er nog een prijs voor het team dat de Rally het duurzaamst wist te rijden. Dit werd gemeten door middel van de door Decos ontwikkelde app ‘Drive Flo’, die de rijprestaties van de deelnemers nauwlettend in de gaten hield. Het team van Grand Hotel Huis ter Duin ontving een speciaal 3D-geprinte bokaal uit handen van Decos.

Duurzaam
In samenwerking met Stichting Duurzaam Organiseren (SDO) werd vooraf gekeken hoe het event zo duurzaam mogelijk georganiseerd kon worden. Daarbij werd gelet op verschillende aspecten van de Barometer Duurzame Evenementen (BDE) zoals de locaties, catering, de organisatie, mobiliteit ed. ‘SDO wil de organisator en deelnemende leveranciers en locaties complimenteren over het getoonde enthousiasme om de duurzame stappen te zetten. De organisatie had bij de start nog geen kennis van de BDE en wist desondanks dicht bij een bronzen certificaat te komen. Een topprestatie’, zegt Stephan La Haye van Stichting Duurzaam Organiseren.

Kijk dan hier naar een korte registratie:

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!