Back Back Nieuws

South East Jazz Festival in Amsterdam ArenA

28 mei 2013
De 5e editie van het South East Jazz Festival, een initiatief van Pantar Amsterdam
zal dit jaar grootser worden opgezet dan de afgelopen jaren. Door de enorme groei aan interesse en bezoekers is er dit jaar besloten om dit succesvolle Jazz-event te verplaatsen naar een andere spectaculaire scene in Zuidoost. Amsterdam ArenA zegt verheugd en trots te zijn om deze 5e lustrum-editie van het South East Festival te laten plaatsvinden in haar stadion; 'Het is een mooie combi van goede muziek alsmede het ondersteunen van het re-integratiebedrijf Pantar Amsterdam. Amsterdam ArenA probeert mensen die voor Pantar werken, zoveel mogelijk te integreren in de operatie van het festival, in dit geval in beveiliging, stewarding en schoonmaak.'

Het gerenoveerde hoofdgebouw van het Amsterdamse stadion zal op zaterdag 3 augustus omgetoverd worden tot Jazz- Festival: 5 grote podia –inclusief de hoofdtribune- zullen die dag in de Jazz-spotlight staan.

Lustrumjaar
Tijdens dit lustrumjaar zal er, volgens de organisatie, naast een aantal regionale Jazz-acts, een grote reeks aan wereldartiesten aanwezig zijn die deze feestelijke editie tot een succes zullen maken en heel het stadion én stadsdeel Zuidoost op haar grondvesten zullen laten trillen.

Toots Thielemans –een van de grootste jazzmusici ter wereld- zal op 91-jarige leeftijd de Amsterdamse lege stadionbak vullen met het prachtige geluid van zijn wereldberoemde mondharmonica. Het publiek zal zijn show mogen aanschouwen vanaf de hoofdtribune van de Amsterdam ArenA, terwijl er elders in het pand voorbereidingen worden getroffen voor een spectaculair ‘acid’-optreden van de Brand New Heavies, die begin deze maand hun nieuwe hit lanceerden, genaamd ‘Sunshine’. Ook grootse artiesten zoals Matt Bianco en Hans Dulfer zullen deze dag niet ontbreken en Zuidoost laten smelten van de prachtige Jazz-klanken.

ArenA Jazz Award
Tevens wordt er tijdens het festival de ‘ArenA Jazz Award’ uitgereikt aan de ‘Best Supporting Artist’. Deze prijs is in het leven geroepen voor hen die, zelf op de achtergrond, het mogelijk maken om anderen te laten schitteren op het toneel.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!