Back Back Nieuws

Sony videoschermen in Amsterdam Arena

20 augustus 2009
Sony heeft gisteren een videoscherm van 65 m2 in de Amsterdam ArenA gemonteerd. Het is voor het eerst dat Sony een scherm van dit formaat met deze scherpte in een stadion plaatst. De samenwerking tussen ArenA, Ajax en Sony is in lijn met het Smart Stadium Concept dat door de ArenA is ontwikkeld. Een concept waarbij de communicatiemogelijkheden met de bezoekers vergroot worden door gebruik van de nieuwste technologie.

 

Stadion van de toekomst
De installatie van twee grote videoschermen in breedbeeldformaat (16:9) is onderdeel van een groter project om de Amsterdam ArenA als stadion van de toekomst verder in te richten. Het tweetal LED-schermen ter grootte van 65 m2 is in delen aangeleverd en wordt na montage in het geheel boven het veld gehangen.Gisteren is het eerste videoscherm geïnstalleerd en zal het vanavond voor het eerst te zien zijn bij de wedstrijd Ajax - ŠK Slovan Bratislava. Volgende week zal het andere scherm gemonteerd worden. Het scherm is niet alleen uniek vanwege de omvang, maar ook omdat aan de achterzijde een kleiner scherm van zo’n 15 m2 komt te hangen. Bezoekers die achter het scherm zitten, kunnen daardoor ook alles zien.

 

Reactie Henk Markerink:

Directeur Amsterdam ArenA, Henk Markerink: “Met het inrichten van de ArenA volgens het Smart Stadium Concept zetten we een nieuwe trend in de dienstverlening aan bezoekers van Ajax-wedstrijden en andere evenementen. Bezoekers stellen steeds hogere eisen aan de inrichting van een stadion. Dus ook aan audio- en videoapparatuur. Als Amsterdam ArenA blijven wij innoveren en inspelen op de behoeftes van onze bezoekers. Om schermen met deze kwaliteit te hebben, past dan ook precies bij onze ambitie en daar zijn wij trots op.”

 

Over de samenwerking Sony, Ajax en Amsterdam ArenA

In oktober 2008 hebben Ajax, Amsterdam ArenA en Sony een overeenkomst voor een vijfjarige samenwerking getekend. De samenwerking betreft een elektronica partnership. Het stadion wordt volledig ingericht met de nieuwste elektronische toepassingen. Het doel van de drie organisaties is om gezamenlijk het Stadion van de toekomst verder in te richten.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!