Songfestivalschoenen onder de hamer voor Méér Muziek in de KlasSongfestivalschoenen onder de hamer voor Méér Muziek in de Klas
Back Back Nieuws

Songfestivalschoenen onder de hamer voor Méér Muziek in de Klas

28 juni 2021

Speciaal ter gelegenheid van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam produceerden Host City Rotterdam en het Rotterdamse schoenenmerk Mascolori vorige maand een exclusief paar Songfestivalschoenen. De zogenoemde ‘Sing Along schoenen’ in de huisstijl van Studio VollaersZwart werden op 21 mei door burgemeester Aboutaleb in bruikleen gegeven aan demissionair Minister Hugo de Jonge. Een geste voor de Minister die het Songfestival in zijn thuisstad Rotterdam als fieldlab event mede mogelijk heeft gemaakt. Nu de Minister de schoenen tijdens de finaleavond op 22 mei heeft gedragen, wordt het kleurrijke paar schoenen op 15 juli om 15.00 uur geveild bij Veilinghuis Vendu te Rotterdam. De onlinemogelijkheid tot bieden is vandaag gestart op de website van Vendu. De opbrengst van de veiling gaat naar Stichting Méér Muziek in de klas, maatschappelijk partner van het Songfestival 2021.

Veilinghuis Vendu

Vanaf vandaag worden de Songfestivalschoenen voor potentiële bieders en geïnteresseerden tentoongesteld in de etalage van Veilinghuis Vendu aan de Kipstraat 54, Rotterdam. Zowel particulieren als bedrijven kunnen per direct een bod uitbrengen op de website van het veilinghuis: www.vendurotterdam.nl. Voorafgaand aan het uitbrengen van een bod is het ook mogelijk om de schoenen van dichtbij te bezichtigen op twee kijkdagen die plaatsvinden op 11 en 12 juli van 10:00 tot 17:00 uur bij Veilinghuis Vendu.

15 juli: Veiling bij Veilinghuis Vendu

Op donderdag 15 juli, 15.00 uur worden de schoenen geveild op locatie Veilinghuis Vendu door Veilingmeester André Heuvelman; solo-trompettist en createur bijzondere projecten bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest (RPhO). De veiling wordt vanaf 14.45 uur tot 15.30 uur live uitgezonden via de website van het veilinghuis. Meebieden kan op verschillende manieren. Vanaf vandaag staan de schoenen in de online-catalogus en kan men direct online een bod uitbrengen. Op 15 juli om 15:00 uur gaan de schoenen onder de hamer. Biedingen op de dag van de veiling zelf kunnen zowel telefonische als via de online livestream worden uitgebracht. Geïnteresseerden dienen zich daarvoor vooraf aan te melden op de website van Vendu Rotterdam.

Opbrengst voor Stichting Méér Muziek in de klas

De opbrengst van de Songfestivalschoenen gaat op 15 juli naar Stichting Méér Muziek in de klas, maatschappelijk partner van het Eurovisie Songfestival 2021. Ook ontvangt de stichting die dag een deel van de opbrengst uit de verkoop van de Sing Along taart van Dudok. De donatie wordt verder aangevuld met het bedrag dat is opgehaald door de verkoop van de Songfestival thuispakketten via de Rotterdam Tourist Information Shops. Aan het einde van de veiling wordt het totaalbedrag bekend gemaakt.E

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!