SomethingEls: Grenzeloze passieSomethingEls: Grenzeloze passie
Back Back Column

SomethingELS: Grenzeloze passie

27 maart 2019

Vaak hoor ik van mensen om mij heen: Wat heb jij toch een fantastisch werk. En dat heb ik zeker. Ik kom op de mooiste plekken, zie de mooiste dingen en geniet ervan als ik mijn creativiteit kwijt kan in een event of congresreis. Daar gaat mijn hart sneller van kloppen. Dan voel ik mijn passie voor dit vak.

Soms kan ik mijn creativiteit en passie niet helemaal kwijt. Ik houd van beleving en ben er van overtuigd dat die beleving van groot belang is. Niet alleen maar zenden en ontvangen, maar interactie, mensen prikkelen en inspireren, zodat ze na het event naar huis gaan met meer energie dan ze binnenkwamen en het event niet meer vergeten! Daarom dacht ik: waarom organiseer ik niet een eigen event. Dan kan ik heel mijn hart in dit event leggen. Ik wil mijn passie en creativiteit laten zien en mensen inspireren. Zo ontstond het  SomethingELS event. Want hoeveel mensen zitten er niet in een positie waarbij ze denken: 'Is datgene wat ik doe wel echt wat ik graag doe? Wat zou ik heel graag willen, maar
durf toch de stap niet te nemen?' Voor je het weet krijg je de kans niet meer. 

Met hart en ziel

Op 21 maart was het zover. Gasten werden tijdens het SomehtingELS event geïnspireerd en geprikkeld en hoorden gepassioneerde verhalen van mensen die met hart en ziel hun werk uitvoeren. Gijs de Vries, tot een paar maanden geleden nog directeur van het Rode Kruis en daarvoor partner bij EY, veranderde van baan toen hij ziek werd en zich afvroeg wat er nu het belangrijkste was in het leven. Dr. Henk Elzevier, uroloog en seksuoloog uit het LUMC vertelde vol passie over zijn passie om Seksualiteit en intimiteit bij mensen met kanker onder de aandacht te brengen bij zowel patiënt als arts (Platform Sick & Sex). Erik Scherder legde uit wat passie met je brein doet.  

Inspiratie op recept

Door mensen op een andere manier op andere zitplaatsen te laten zitten (bierkratjes, rolstoelen, haspels, fitnessballen, etc.) werden ze extra geprikkeld. Daarnaast was er ook veel interactie en verplaatsing van sprekers en meedraaien van het publiek. Het publiek had koptelefoons op en zo kon men tegelijkertijd in de zaal naar verschillende sprekers luisteren. Men kreeg een medicijndoosje met daarin het programma en een hoesttablet: Het recept voor een inspirerende middag. De pil zet je hart open! In de badgeboom moest men zijn/haar badge zoeken en ook al het lekkers werd op een bijzondere manier gepresenteerd.

Daarnaast was er belevingsmarkt waarbij ik mensen die ik ken die ook hun werk met passie uitvoeren de gelegenheid gaf om hun dienst/product te presenteren (zonder daar extra voor te laten betalen). Verbinden en inspireren daar krijg ik energie van.

Juist toen ik het even niet meer wist

15 jaar geleden vroeg ik mijzelf af, wie ben ik zelf, naast vrouw van, moeder van, dochter van, vriendin van, werknemer van...... Daarmee heb ik toen in de Margriet gestaan. Ik wist het allemaal even niet meer. En kijk waar ik nu sta. Al 8 jaar mijn eigen bedrijf en nu mijn eerste eigen event met zelf opgesteld programma, met inspirerende en passievolle
mensen om mij heen. En dit alles in een SomethingELS locatie: De Lik in Utrecht, tot juni 2014 nog gevangenis Wolvenplein. Als je je hart volgt en hard werkt dan kun je een eind komen en kun je je dromen realiseren. En zoals Gijs de Vries zegt: 'Als je je hart volgt, dan klopt het'.

Anita Witzier, somethingELS: 'Je gaat anders naar huis dan je bent gekomen'

Ik hoop dat ik veel mensen heb kunnen inspireren, met elkaar heb kunnen verbinden en wellicht dat laatste duwtje heb gegeven om zijn/haar passie te volgen of na te denken over hoe nu eventueel verder te gaan.

Door > Els Molengraaf, Els4Organising

Fotocredits > Bianca de Wit

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!