Back Back Nieuws

SnowWorld bouwt indoor skibaan in Barcelona

01 februari 2007
SnowWorld gaat internationaal. Het bedrijf werkt aan een indoor skipiste in Barcelona, en wil daarna meerdere buitenlandse vestigingen gaan bouwen en exploiteren. Barcelona wordt een kopie van de indoor skibaan in Landgraaf.

Daarnaast wil SnowWorld in Nederland het onroerend goed kopen van haar indoor skibanen Zoetermeer en Landgraaf. De koop wordt deze maand afgerond (waarmee een bedrag is gemoeid van ruim 50 miljoen euro). Met de koop zegt SnowWorld een optimaal platform te creëren waarop haar nationale en internationale strategie succesvol kan worden gerealiseerd.

Zowel in SnowWorld Zoetermeer als Landgraaf wordt gewerkt aan uitbreiding van de skicapaciteit met een vierde wedstrijdpiste. SnowWorld Landgraaf wordt in de breedte ontwikkeld met de bouw van een
aanpalend 4-sterren sport chalethotel dat met een capaciteit van 400
bedden een forse stimulans betekent voor de bezoekers aantallen vanaf
begin 2008. Landgraaf opent in oktober de nieuwe piste en verdubbelt de verhuurruimte.

Wat Zoetermeer betreft zijn er vergevorderde plannen voor een vierde wedstrijdpiste van ten minste 300 meter lang. Het geheel in Zoetermeer wordt afgerond met een panoramisch restaurant.

SnowWorld heeft in haar 10-jarig bestaan een personeelsbestand van circa 800 mensen en verwacht in het lopende boekjaar ruim 2,5 miljoen bezoekers en een omzet te realiseren van een kleine 30 miljoen euro.

Recentelijk is SnowWorld lid geworden van de Club van 11 met daarin de 11 grootste Nederlandse attractieparken. Oprichter en CEO Koos Hendriks was in 2004 'Ondernemer van het Jaar'.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!