Smoothieclub viert 5-jarig jubileumSmoothieclub viert 5-jarig jubileum
Back Back Nieuws

Smoothieclub viert 5-jarig jubileum

11 september 2018

De Smoothieclub viert in 2018 haar 5-jarig jubileum. Inmiddels tientallen workshops, honderden smoothies en duizenden geïnspireerde mensen verder weet oprichter Jean-Marc Bilderbeek deelnemers te enthousiasmeren én te motiveren om te veranderen. Verandering is de drijfveer van zijn workshops. Smoothies staan symbool voor kleur, smaak en nieuwe ontdekkingen. Jean-Marc Bilderbeek neemt teams of groepen mensen mee op reis naar gezondheid, voldoening en kaderloosheid.

Ontstaan Smoothieclub

Het ontstaan van de Smoothieclub brengt ons terug naar 2008, toen Jean-Marc Bilderbeek, eigenaar van Kaderloos, zijn eerste epileptische aanval kreeg. Na het eerste medisch onderzoek werd hem direct medicijnen voorgeschreven. Ook vertelden ze hem dat hij nooit zou genezen. De schok was groot, mede omdat de medicatie een symptoombestrijder was en geen echte oplossing.

Een wake-up call waarbij hij tot een belangrijk inzicht kwam: onder invloed van een druk leven als interim manager, projectleider en trainer, bepaalde 'lekker' en 'makkelijk' zijn voedingspatroon. Daarop startte hij een bizarre zoektocht naar een oplossing die wél werkt. Deze zoektocht naar genezing heeft geleid tot bijzondere inzichten en een unieke kijk op gezondheidszorg, eigen verantwoordelijkheden, vele waarheden over voeding en een buitengewone manier van doelgerichte smoothies maken.

In 2014 is Jean-Marc genezen verklaard. Toen hij zijn succesvolle kijk op keuzes maken en voeding deelde tijdens een training, is de Smoothieclub geboren.

5 jaar inspireren en leren

De Smoothieclub organiseerde in 2013 een 'try out' voor een kleine groep. Inmiddels zijn er op dit moment meer dan 100 workshops op alle denkbare locaties georganiseerd, in binnen- en buitenland. Waar de workshops begonnen met inzicht in voeding en voldoening staan deze nu symbool voor een 'blended' belevenis van voelen, proeven en leren. Als professioneel spreker leidt Jean-Marc de workshop en deelt hij inzichten die voor iedereen direct bruikbaar zijn. 'Inspirerend' en 'indrukwekkend' luiden dan ook de reacties van deelnemers.

Trots op deze mijlpaal

'Bijna alle organisaties worstelen met verlaagde productiviteit of (langdurig) ziekteverzuim en uitval. Verzuimreductie en duurzame inzetbaarheid zijn uitdagingen waar velen hun hoofd over breken.' Jean-Marc geeft aan dat het voor veel organisaties een uitdaging is om mensen te laten investeren in hun gezondheid. Verkeerde eetgewoonten én een gebrek aan motivatie om deze te veranderen, zijn hier veelal de oorzaak van. Bewustwording én een flinke duw in de goede richting, dat is precies wat Jean-Marc met zijn workshops bereikt. 'Het is heel bijzonder om te ervaren dat mijn meest persoonlijke workshop duizenden mensen heeft gemotiveerd om te veranderen en andere keuzes te maken,' vertelt een stralende Jean-Marc.

De Smoothieclub ziet het als haar doel om alle Nederlanders te motiveren weer meer eigen verantwoordelijkheid te nemen voor hun gezondheid en op zoek te gaan naar hun 'blend' voor een gezond leven. Op dit moment is de Smoothieclub aan het uitbreiden: er komt eind 2018 een nieuwe website, grotere veranderprogramma's worden ontwikkeld en de workshops zijn geschikt voor groepen van 20 tot meer dan 200 personen.

Over de Smoothieclub en Kaderloos

Smoothieclub is onderdeel van Kaderloos. Sinds 2013 bedient de 'Smoothen Your Life' workshop haar eigen markt. Ze biedt een combinatie van storytelling, leiderschap thema's, enthousiasme, gezonde voeding, actieve werkvormen & fun. De workshop leent zich uitstekend als energizer op grote events of als onderdeel van vitaliteitsprogramma's.

Kaderloos zet eigen varianten van deze workshop in om volledig toegespitst te zijn op teambuilding of als onderdeel van veranderprogramma's zoals fusietrajecten of bij trainingstrajecten rond o.a. sales of communicatie. 'Blending forces' is de workshop die zich richt op de zakelijke markt als onderdeel van een veranderprogramma of een fusietraject.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!