Smart2B, de partner voor duurzame geprinte full color badgesSmart2B, de partner voor duurzame geprinte full color badges
Back Back Visie

Smart2B, de partner voor duurzame geprinte full color badges

19 november 2022

Bij de entree van een beurs of evenement geven de badges vaak een eerste indruk. Hoe knullig is het als één van de gasten een handgeschreven exemplaar krijgt omdat hij niet op de lijst staat of dat de inkt van een badge afgeeft?  Voor wie een beroep doet op Smart2B, is dit verleden tijd. Via ExpoBadge lukt het om badges ter plaatste in kleur te printen via een nieuw soort, goed werkend, badge materiaal dat speciaal is ontwikkeld voor de Epson TM-C3500 inkjet labelprinter. De combinatie van dit materiaal en printer maakt het (eindelijk) mogelijk snel en efficiënt ‘live’ badges van hoge kwaliteit in kleur te printen.

Recent is ook de opvolger, Epson CW-C4000e, op de markt gekomen. Een groot voordeel is dat op de afdrukkosten wel 25 procent bespaard kan worden terwijl de afdrukkwaliteit tegelijkertijd verbetert.* De nieuwe Epson C4000 printer kan daarnaast via alle platformen aangestuurd worden, dus niet meer alleen via Windows maar ook via MacOS, iOS, Android etc.

Badgeprinters        

De eerste bladzijdes van een succesverhaal voor Smart2B, dat de labelindustrie als speelveld heeft, met de innovatieve EventBadge werden geschreven in 2014. Daarna ging het snel. Wereldwijd doen grote evenementen een beroep op Smart2B. ‘En ja, daar zijn wij als klein familiebedrijf best trots op’, aldus Ivar van der Molen. Betrouwbaarheid en snelheid zijn belangrijke factoren voor een badgeprinter. De ExpoBadge producten zijn speciaal ontwikkeld voor de Epson TM-C3500 inkjet labelprinter en zijn opvolger de Epson CW-C4000e. Deze printers onderscheiden zich op vele vlakken. Denk hierbij aan een aantrekkelijke aanschafprijs, watervaste inkten en een zeer hoge betrouwbaarheid. Daarnaast gebruiken deze printers volgens diverse onderzoeken ten opzichte van andere merken relatief weinig inkt, wat gunstig is voor de portemonnee.

Verspilling tegengaan

Op onder meer evenementen, beurzen en congressen winnen de EventBadges van Epson steeds meer terrein en dat is logisch. Een groot voordeel is dat deze ter plaatse razendsnel geprint kunnen worden. Nieuwe gasten kunnen zo eenvoudig worden toegevoegd en er blijven ook geen badges over van bezoekers die uiteindelijk niet komen. Verspilling wordt zo op eenvoudige wijze tegen gegaan. Een kwalitatief hoogwaardig product is één, maar je moet natuurlijk wel weten waar je over praat. Bij Smart2B bestaat daarover geen twijfel. Ivar: ‘Wij weten alles over de badge printer van Epson en ondersteunen onze klanten bij de ingebruikname. We hebben ook verschillende documentaties klaar staan om je te helpen met het printen van je badges.’ De aanpak waarmee Smart2B in rap tempo de markt veroverd met de EventBadges is volgens Ivar deels toe te schrijven aan het feit dat ze niet alles alleen doen. ‘We werken uitstekend samen met Parthen Meeting Services uit Amstelveen, een bedrijf dat helemaal thuis is in de congres- en evenementenbranche en  ons zo een goede ingang geeft.’

Toekomst

Hoe Ivar Smart2B over drie tot vijf jaar ziet?  Op deze vraag hoeft hij snel een antwoord paraat. ‘Wij willen met onze duurzaam geprinte full collor badges onze marktpositie in de congres- en evenementenbranche verder uitbreiden.’ Met alle eerder genoemde voordelen lijkt het een kwestie van tijd dat deze visitekaartjes een boost geven aan ieder evenement, beurs of congres.  Smart2B demonstreert het graag en stelt eventueel een demoprinter beschikbaar zodat je het persoonlijk kan testen en ontwikkelen. Stiekem hoopt Ivar dat in de toekomst ook de geplastificeerde badges die bijvoorbeeld door trainers, spelers en officials gebruikt worden bij een WK-voetbal vervangen worden door geprinte full color badges. Maar dat staat nu nog in de sterren geschreven.

Op basis van voorbeeldberekening door Smart2B met ExpoBadge test ontwerp

Tekst: Johan van Dien

Foto’s ADE: evisit

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!